-

Amestecul ieftin care îți menține imunitatea la cote maxime

Este sezonul rece și, în această perioadă mai mult decât oricând, trebuie să ne protejăm și să ne menținem imunitatea la cote înalte, pentru a ne feri de îmbolnăviri.

În afară de obișnuitele viroze și răceli, specifice perioadei în care ne aflăm, planează asupra tuturor și teama de infectare cu noul coronavirus, pe care o putem îndepărta tot cu ajutorul unui sistem imunitar puternic.

Când vine vorba despre imunitate, pe lângă complexul de factori care reprezintă rețeta succesului ( alimentație sănătoasă, odihnă suficientă, stres redus spre zero, mișcare cât cuprinde), există și alte amestecuri, preparate în farmacii sau în casă, care contribuie în mod eficient la menținerea unei sistem imunitar puternic.

Unul dintre remediile-minune pentru imunitate, a cărui eficiență a fost dovedită și recunoscută de către medici și dieteticieni este cel pe bază de ghimbir, lămâie, miere și lime. La toate acestea se adaugă un ingredient secret, pe care mulți dintre noi îl ignorăm, dar care contribuie în mod miraculos la imunizarea organismului în fața bolilor.

Este vorba despre dovleac, leguma ce conține o adevărată bogăție de calorii, nutrienți, fibre. Dovleacul este o sursă excelentă de vitamina A antioxidantă, care este importantă pentru sănătatea ochilor și poate încetini dezvoltarea degenerescenței maculare. O ceașcă de dovleac conține 197% din valoarea zilnică recomandată pentru vitamina A. Dovleacul este, de asemenea, o sursă bună de vitamina C. Obțineți 17% din valoarea zilnică recomandată dintr-o ceașcă, care vă ajută să vă consolidați sistemul imunitar, și chiar vă scade riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

Rețeta amestecului-minune pentru imunitate

Pentru acest amestec veți avea nevoie de: 300 de grame de dovleac, o rădăcină de ghimbir, o lămâie bio, un lime și 200 de grame de miere.
Miezul dovleacului se taie în cubulețe, la fel și rădăcina de ghimbir, iar lime-ul și lămâia le tăiem cu coajă cu tot, dar fără să folosim și semințele acestora. Nu necesită fierbere, doar trebuie să le introduceți într-un blender și să le pasați până ce obțineți un amestec consistent. Se adaugă apoi mierea , se pune amestecul într-un borcan și se ține la rece. Din produsul realizat puteți lua o linguriță pe zi, pe stomacul gol.

Articole înrudite