-

Cafea cu lămâie pentru un corp sănătos

Combinația de cafea cu lămâie este neobișnuită, dar se dovedește a fi incredibil de sănătoasă, cu multe beneficii în ceașcă, deci puteți adăuga suc proaspăt stors. Deși un astfel de cocktail are un gust specific, datează de mult timp şi are milioane de fani.

Combinația oferă o doză dublă de antioxidanți. Flavonoidele găsite în cafea se combină cu vitamina C din lămâie pentru a ajuta la combaterea radicalilor liberi de două ori mai mult.

Antioxidanții previn procesele oxidative din organism, care duc la slăbirea sistemului imunitar, provoacă îmbătrânirea prematură și pot duce la unele boli cronice.

O ceașcă de cafea cu lămâie dimineața vă va oferi o protecție fiabilă, scrie BNR. Beneficiile lămâii, în special ale vitaminei C pentru imunitate, sunt un fapt foarte cunoscut.

Puțini știu însă că şi cofeina consolidează apărarea naturală a organismului. Este cunoscut faptul că boabele de cafea conțin fier, zinc și vitamine B (pentru cafeaua instant acest lucru se aplică într-o măsură mai mică).

Aceste substanțe active stimulează producerea de imunoglobulină și oferă organismului protecție împotriva virușilor și agenților patogeni.

Sursa: rador

Foto: pixabay