-

Alimente care scad colesterolul "rău"

Alimentele care scad colesterolul sunt foarte diverse și includ diferite tipuri de fructe, legume, leguminoase, cereale integrale, peşte, carne slabă şi o cantitate mare de grăsimi sănătoase.

Legumele sunt bogate în antioxidanţi şi, prin urmare, sunt foarte eficiente.

Cu cât o persoană consumă mai multe alimente vegetale, cu atât vasele sale de sânge sunt mai sănătoase.

Legumele cu frunze, cum ar fi varza, ceapa, broccoli şi anghinare, sunt deosebit de bune pentru sănătatea sistemului cardiovascular, deoarece conţin cantităţi mari de fibre.

Leguminoase - Fasolea verde sau veche, lintea, mazărea conţin multă fibră şi, prin urmare, au capacitatea de a regla colesterolul din sânge. Sunt bogate în antioxidanţi şi o serie de minerale benefice care ajută la o circulaţie sanguină adecvată.

Usturoiul este un adevărat antioxidant, are proprietăţi antiinflamatorii, antivirale, antidiabetice şi imunostimulante.

Scade colesterolul, previne formarea cheagurilor de sânge şi ajută la scăderea tensiunii arteriale. Este o alternativă naturală ieftină şi eficientă la medicamentele care scad colesterolul.

Pâine integrală şi cereale - O altă schimbare pe care o persoană o poate face în dieta sa este înlocuirea alimentelor procesate cu alternative de cereale integrale. Alimentele bogate în fibre, precum pâinea integrală, ajută la scăderea colesterolului.

Oleaginoasele sunt bogate în grăsimi polinesaturate, care ajută la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge.

De exemplu, consumul regulat de migdale poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, transmite www.dariknews.bg, citat de RADOR.

Sursa: rador

Foto: pixabay

Articole înrudite