-

Trei alimente care reduc tensiunea arterială

Un regim alimentar selectat în mod corect poate ajuta la reducerea şi normalizarea tensiunii arteriale, susţin experţii în domeniu, citaţi de publicaţia "Daily Express".

Experţii menţionează faptul că hipertensiunea arterială aproape că nu este însoţită de simptome, de aceea este considerată de specialişti drept ''un asasin tăcut''. Hipertensiunea arteriala (HTA) este o "boală tacută", fără simptome specifice, manifestându-se doar prin creşterile bruşte şi importante ale tensiunii arteriale (salturile hipertensive).

Creşterile bruşte ale tensiunii arteriale cresc riscul de boli de inimă. Persoanele cu tensiune arterială mare ar trebui să consume suc de sfeclă, deoarece conţine minerale pe care organismul le transformă în nitriţi biologici activi şi oxid nitric, care relaxează şi dilată vasele de sânge.

De asemenea, se recomandă includerea fisticului în alimentaţie, în special în cazul persoanelor care au nu numai tensiunea arterială sistolică (maximă) mare, ci şi diastolica (minima). Smochinele, care conţin o cantitate mare de fibre şi polifenoli şi scad tensiunea arterială, se află, de asemenea, în Top 3 alimente importante pentru normalizarea tensiunii arteriale, scrie Rador.

Foto: pixabay

Articole înrudite