-

Cireşele şi nenumăratele lor beneficii pentru sănătate

Cireşele sunt cunoscute oamenilor de secole şi proprietăţile lor vindecătoare au fost testate de-a lungul anilor. Aceste fructe atât de gustoase au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru tratarea artritei şi insomniei.

Antioxidanţii numiţi antocianini sunt cei care conferă cireşelor culoarea roşie caracteristică şi cu cât este mai mare saturaţia acestora, cu atât beneficiile sunt mai mari.

Cireşele conţin vitaminele C, B și A, bioflavonoide, acid elagic, antocianină, melatonină, care ajută la combaterea bolilor cardiovasculare, artritei, gutei, diabetului, cancerului şi ameliorează durerile de cap.

Studiile au arătat că aceste fructe gustoase scad nivelul glicemiei, colesterolului şi trigliceridelor. Soiurile de roşu închis conţin multe antocianine şi carotenoide – flavonoide care întăresc pereţii vaselor de sânge.

Din acest motiv, sunt unul dintre cele mai bune mjloace profilactice pentru hipertensiune.

Cantitatea mare de vitamina C şi zinc sunt foarte importante pentru sistemul imunitar.

De asemenea, un consum regulat de cireşe poate încetini riscul de a dezvolta Alzheimer. Sâmburii de cireşe conțin o cantitate mică de amigdalină, numită şi vitamina B17, despre care se crede că determină micşorarea tumorilor şi previne dezvoltarea cancerului.

De asemenea, activează rinichii şi ficatul, care încep să funcţioneze mai eficient. În plus, antioxidanţii sunt importanţi în lupta împotriva radicalilor liberi şi, prin urmare, consumul de cireşe întinereşte, informeaza Rador.

Foto: pixabay

Articole înrudite

  • Producția de cireșe este diminuată la Cireșoaia

    Producția de cireșe din renumitul sat bistrițean CIREȘOAIA este, anul acesta, cu circa 50 % diminuată față de anii buni. Potrivit lui Janoș Czire, deținător de livezi cu cireși din sat, vremea capricioasă poartă vina situației actuale.

  • Cum slăbești cu cireșe și căpșuni

    100 de grame de cireșe conțin 38 de calorii, iar aceeași cantitate de căpșuni ne aduce 27. Și unde mai pui că fructele acestui sezon sunt dintre cele mai gustoase, ideale pentru a scăpa de kilogramele acumulate în plus.