-

Lei gong teng: planta care ar putea vindeca cancerul

Lei gong teng este o plantă nativă care crește în anumite părți din China și Birmania. Este o plantă cățărătoare, care crește până la 12 metri lungime.

Frunzele sunt de culoare verde deschis, netede deasupra și gri deschis, dedesubt. Florile sunt hermafrodite și de obicei înfloresc în septembrie. 

Această plantă este extrem de toxică. Rădăcina este partea medicinală a plantei și este colectată în general toamna. Doar pulpa rădăcinii este utilizată deoarece alte părți ale plantei (frunze, flori, scoarță de rădăcină) sunt foarte toxice. Doza zilnică trebuie menținută între cinci și 12 grame.

În plus, lei gong teng trebuie gătit cel puțin 60 de minute înainte de adăugarea altor plante, apoi gătit încă 15 minute. Se recomandă decoctul prelungit (între o oră și două ore) pentru a reduce toxicitatea acestuia. Efectele secundare sunt minime atunci când această plantă este preparată corespunzător.

Lei Gong Teng este considerată a avea proprietăți antiinflamatoare puternice si luptă impotriva mai multor afecțiuni, precum artrita reumatoida, boli de rinichi, lupus sau psoriazis.

De asemenea, cercetări recente sugerează că există speranță pentru vindecarea unui tip de cancer mortal care afectează pancreasul.

Cercetătorii au descoperit că un extract din plantă poate fi eficient împotriva celulelor tumorale pancreatice.

În conformitate cu medicina antică, preparatele brute și decocturile din Lei Gong Teng au fost aplicate în mod obișnuit în cadrul clinic pentru o varietate de afecțiuni. In consecință, enciclopediile farmaceutice chineze au fundamentat valoarea clinică a plantei prin detalierea efectelor plantei precum stimularea circulației sângelui, antiinflamator, ameliorarea edemului, eliminarea toxinelor.

Abilitatea plantei de a vindeca cancerul a apărut recent când cercetătorii au descoperit că compușii din această plantă au distrus tumori pancreatice la șoareci și nu au prezentat semne de revenire după întreruperea tratamentului.

Cu toate acestea, a fost utilizat în principal ca ingredient al insecticidelor agricole până în anii 1970, datorită toxicității sale ridicate. 

Consumul de lei gong teng este contraindicat în timpul sarcinii. Trebuie utilizat cu precauție la pacienții geriatrici și copii. De asemenea, trebuie utilizat cu precauție la pacienții cu afecțiuni cardiace, stomacale și splinice.

Autor: Petrut Mazilu

Foto: wikipedia.org

Articole înrudite