-

Nutriţionişti: Castraveţii trebuie curăţaţi de coajă înainte de a fi consumaţi

Legumele de sezon au multe beneficii pentru sănătate, iar castraveţii, alături de roşii, sunt preferaţi în zilele toride de vară.

Castraveţii conţin diverse minerale - atât utile, cât şi dăunătoare. Nutriţioniştii ne recomandă să îndepărtăm coaja de pe aceste legume înainte de consum.

Potrivit experţilor, nitraţii şi substanţele chimice folosite pentru îngrăşământ se acumulează în coajă. Odată ajunse în corpul uman, aceste substanţe pot cauza probleme de sănătate.

Prin urmare, ar trebui să folosim castraveţii necurăţaţi doar dacă suntem siguri că provin dintr-o sursă de încredere şi cunoscută sau din propria grădină.

Castraveţii muraţi sunt delicioşi, însă ar trebui consumaţi cu moderaţie.

Seara, este mai bine să fie evitaţi, deoarece sarea pe care o conţin favorizează reţinerea apei în organism, ceea ce poate duce la creşterea tensiunii şi la edem.

Foto: pixabay

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept