Ascultă Radio Antena Satelor Live

Beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale consumului zilnic de migdale

Migdalele sunt printre cele mai populare nuci din lume, fiind bogate în antioxidanți, vitamina E, proteine și fibre. Ele pot fi eficiente pentru a sprijini pierderea în greutate la persoanele care doresc să slăbească.

Beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale consumului zilnic de migdale

26 Ianuarie 2023, 09:33

Migdalele sunt bogate în proteine, fibre, calciu, cupru, magneziu, vitamina E și riboflavină. De asemenea, au fier, potasiu, zinc și vitamina B, niacină, tiamină și acid folic. Sunt un "depozit" de grăsimi sănătoase nesaturate, care sunt bune pentru inimă și colesterol.

Pot fi consumate întregi, măcinate sau ca unt de migdale. Se pot transforma chiar și în lapte de migdale. Această nucă delicioasă își merită cu adevărat statutul de super-aliment.

Migdalele pot fi o gustare excelentă, precum și un superaliment de dimineață.

S-a descoperit că consumul crescut de nuci este asociat cu un risc redus de boli cronice majore, cum ar fi bolile cardiovasculare și diabetul zaharat de tip 2. (PM)

Un pumn de migdale consumate zilnic poate creşte efectul antrenamentelor pentru pierderea în greutate şi poate reduce tensiunea şi durerea după exerciţii fizice intense. Dieta de slăbit prin reducerea aportului caloric este printre cele mai populare abordări pentru pierderea în greutate.

Cu toate acestea, unele alimente pot fi foarte benefice în cantităţi mici, potrivit Rador.

De exemplu, migdalele facilitează metabolismul datorită profilului lor nutriţional complex, favorizând reducerea greutăţii prin creşterea grăsimilor sănătoase din sânge.

Potrivit noilor rezultate ale unui studiu desfăşurat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Appalachian, Kannapolis, participanţii la cercetare care au consumat doar 57 de grame de migdale zilnic aveau mai multe grăsimi sănătoase în sânge după exerciţiile fizice.

Pe lângă schimbarea metabolismului, migdalele reduc inflamaţia şi stresul din organism. Molecula responsabilă pentru acest efect este 12,13-diHOME, care are un efect pozitiv asupra metabolismului. În grupul celor care au mâncat migdale, nivelul acestei molecule a fost cu 69% mai mare decât în grupul de control.

La studiu au participat 38 de bărbaţi şi 26 de femei. Experimentul a durat o lună. Jumătate au consumat migdale, iar restul, un baton de cereale cu aceleaşi calorii. Nu au făcut exerciţii fizice în mod regulat, ci doar 150 de minute de mişcare moderată timp de o zi sau 75 de minute în două zile consecutive.

Foto: pixabay

Plantele primăverii: Remedii naturale pentru sănătate
Sanatos si verde 28 Aprilie 2025, 14:16

Plantele primăverii: Remedii naturale pentru sănătate

Plantele au fost dintotdeauna alături de oameni, oferindu-ne vindecare și întărirea imunității. Dacă știm cum să le culegem...

Plantele primăverii: Remedii naturale pentru sănătate
Sanatos si verde 13 Aprilie 2025, 05:27

Alăptarea: benefică pentru sănătatea creierului bebelușului

Un nou studiu, publicat în revista Metabolic Health and Disease, ilustrează efectul protector al alăptării materne asupra...

Alăptarea: benefică pentru sănătatea creierului bebelușului
Sanatos si verde 04 Aprilie 2025, 05:59

Dieta recomandată în arsuri de stomac

Durerea de stomac poate avea diverse origini. Este important să cunoaștem cauza, deoarece aceasta va determina tipul de...

Dieta recomandată în arsuri de stomac
Sanatos si verde 19 Martie 2025, 21:07

5 alimente care favorizează vindecarea

Pentru a se vindeca corect, este important să dezinfectați și să pansați rana. Cu toate acestea, trebuie, de asemenea, să...

5 alimente care favorizează vindecarea
Tratament balnear: puțină grijă pentru articulațiile dumneavoastră
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:15

Tratament balnear: puțină grijă pentru articulațiile dumneavoastră

Durerile, reumatismul și mobilitatea redusă vă macină viața? Tratamentele oferite în timpul unei cure balneare pot fi...

Tratament balnear: puțină grijă pentru articulațiile dumneavoastră
10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului