-

Consumul legumelor cu frunze verzi poate reduce riscul de demenţă şi întineri creierul

Plantele cu frunze verzi sunt bogate în nutrienți esențiali și oferă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.

Sunt bogate în vitamine și minerale - Plantele cu frunze verzi sunt o sursă excelentă de vitamine precum A, C, K și acid folic, precum și de minerale precum calciu, fier și magneziu. Aceste substanțe nutritive esențiale sunt importante pentru sănătatea oaselor, a sistemului imunitar și pentru multe alte funcții fiziologice.

Pot ajuta la menținerea greutății corporale sănătoase - Plantele cu frunze verzi sunt bogate în fibre, care ajută la menținerea sațietății și pot preveni supraalimentarea. De asemenea, acestea sunt foarte puțin calorice, ceea ce le face o alegere excelentă pentru a fi incluse în dietă.

Pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice - Consumul regulat de plante cu frunze verzi poate ajuta la reducerea riscului de boli cronice precum boli de inimă, diabet și cancer. Aceste plante conțin compuși bioactivi, precum flavonoide și carotenoide, care pot avea efecte antioxidante și antiinflamatorii. (PM)

Oamenii de ştiinţă din Chicago au descoperit că o porţie de legume cu frunze verzi pe zi poate reduce riscul de demenţă şi poate întineri creierul. Un studiu cu scaner a constatat că persoanele în vârstă care consumau cel puţin şase porţii de legume cu frunze verzi pe săptămână aveau mai puţine plăci senile legate de boala Alzheimer, iar creierul lor era cu patru ani mai tânăr decât cel al semenilor lor, potrivit Rador.

În cazul unui consum mai mare - şapte sau mai multe porţii pe săptămână, plăcile de amiloid din creier erau comparabile cu cele ale unor persoane cu 19 ani mai tinere decât cei care consumau o porţie sau chiar mai puţine legume săptămânal.

Legumele cu frunze verzi conţin mulţi antioxidanţi. Este posibil ca acestea să ajute la protejarea creierului de stresul oxidativ, care este asociat cu acumularea de plăci de amiloid care cauzează boala Alzheimer. "Aceste rezultate sunt incitante.

Îmbunătăţirea dietei într-un singur domeniu - cum ar fi consumul a mai mult de şase porţii de legume cu frunze verzi pe săptămână sau evitarea alimentelor prăjite - a fost asociată cu mai puţine plăci de amiloid în creier şi cu o vârstă cu aproximativ patru ani mai tânără", a declarat liderul studiului, Pooja Agarwal de la Universitatea Rush din Chicago.

La cercetare, au participat 581 de persoane cu o vârstă medie de 84 de ani, fiind evaluate obiceiurile lor alimentare. Subiecţii şi-au dat consimţământul ca după moartea lor, să îşi doneze creierul pentru studii ştiinţifice.

FOTO: PIXABAY

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept