5 beneficii pentru sănătate ale scorțișoarei
Scorțișoara nu este doar un condiment care dă gust mâncărurilor. Virtuțile sale în materie de sănătate într-adevăr nu mai sunt de demonstrat, pentru a lupta împotriva diabetului, colesterolului, tulburărilor digestive, oboselii sau chiar răcelilor.
31 Ianuarie 2023, 13:20
Iată 5 beneficii pentru sănătate ale scorțișoarei.
Virtuțile scorțișoarei împotriva diabetului și colesterolului
Consumul de scortisoara, de preferat Ceylon si sub forma de rulouri, determina scaderea nivelului de zahar din sange. Cu toate acestea, această scădere a zahărului din sânge va duce, la rândul său, la o scădere a nivelului de colesterol și trigliceride. Doza? O linguriță zilnic de scorțișoară pudră în alimente.
Scorțișoara, o plantă împotriva tulburărilor digestive
Scorțișoara este interesantă pentru a lupta împotriva tulburărilor digestive precum balonarea. Într-adevăr, proprietățile sale antiseptice vor ajuta la întărirea florei intestinale, la evitarea crampelor și a balonării. Pentru a face acest lucru, preparați un ceai de plante prin infuzarea unei lingurițe de coajă de scorțișoară în 150 ml apă timp de 15 minute. Consumați 3 căni pe zi.
Scorțișoară pentru a combate oboseala
Scorțișoara crește rezistența fizică și psihologică. Este bun pentru moral și reda energie. A se consuma sub formă de ceai de plante, în ritm de 3 până la 4 căni pe zi.
Scorțișoară pentru a vindeca răceala și gripa
Scorțișoara nu este doar un puternic antibacterian și antiviral, dar întărește și sistemul imunitar. Prin urmare, este deosebit de potrivit pentru tratamentul răcelilor și afecțiunilor asemănătoare gripei. Trebuie consumat in ceai de plante, la care se adauga sucul de la o jumatate de lamaie si o lingurita de miere.