Ascultă Radio Antena Satelor Live

6 rezultatele spectaculoase ale cataplasmei cu usturoi aplicată pe tălpi

Usturoiul este o binecuvântare a naturii pentru sănătate, datorită proprietăților sale miraculoase care au puterea de a curăța organismul, de a îmbunătăți metabolismul și de a întări sistemul imunitar. Este singurul aliment pur care reușește să lupte cu infecțiile și să le combată mai bine decât antibioticele clasice. Rădăcina cu gust înțepător are capacitatea de a descompune flegma, de a degaja sinusurile, bronhiile şi plămânii.

14 Februarie 2016, 08:40


Esența pură a acestui panaceu natural atât de valoros se află în sucul său. În prezenţa sucului de usturoi germenii de răceli, gripe şi viroze nu au nici o şansă.

Mai mult decât atât, acțiunea sa puternică cu rezultate incontestabile în îmbunătățirea stării de sănătate, are un efect pozitiv imediat asupra întregului organism când usturoiul este aplicat direct pe tălpile picioarelor. O cataplasmă cu usturoi pusă pe tălpile picioarelor are proprietatea de a intra rapid în sânge, fiind foarte bună pentru oprirea tusei şi alungarea răcelilor.

Rețeta este, pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Nu trebuie decât să toci câţiva căţei de usturoi, să-i amesteci cu puțin ulei de măsline şi să aplici mixtura pe tălpi.

Utilizarea frecventă a acestei cataplasme te va ajuta să scapi de foarte multe probleme de sănătate, cum ar fi:

1. Coboară tensiunea arterială și previne înfundarea arterelor

Se spune că sute de medici au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur şi mai de nădejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu ştie exact din ce cauză. Unii doctori cred că usturoiul dilată (deschide) arterele, uşurând presiunea. Alţii citează puterea sa de a înlătura infecţiile de diverse feluri şi, prin urmare, de a reduce tensiunea crescută. Totuşi, e clar că tensiunea scade. Medicii susţin că simptome ca slăbiciunea, ameţelile, pulsaţiile dureroase ale capului, ţiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiraţia scurtă, durerile de şale, amorţelile sau furnicăturile, dispar toate, rapid şi usor. Mai mult decât atât, consumul de usturoi aduce cu sine limitarea efectelor coagulării sângelui gras, aceasta însemnând că usturoiul poate încetini acumularea depunerilor de grăsime pe pereţii arterelor şi ajută la prevenirea colmatării acestora.

2. Stimulează circulația periferică (o problemă majoră întâlnită în cazul diabeticilor)

3. Fortifică sistemul imunitar

4. Învinge infecțiile cu o putere similară penicilinei

În 1948, după ani întregi de cercetări, oamenii de ştiinţă au confirmat, în sfârşit cu fermitate, “puterea de penicilină” a usturoiului, izolând diversele substanţe din el.
Alliina, prima substanţă izolată, avea efect contra germenilor care cauzează intoxicaţia cu salmonella, dizenteria şi contra stafilococilor care provoacă furunculele şi ulceraţiile purulente ale pielii. La fel de eficientă era şi împotriva streptococilor, care cauzează scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelişului inimii (febra reumatică).
Allicina, un alt ingredient, înfruntă conjunctivita (infecţia ochilor), putrefacţia (descompunerea mâncării în alimente şi în intestine), febra tifoidă, holera şi TBC.-ul. De atunci, în usturoi s-au găsit multe alte substanţe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu şi seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă şi a multor forme de cancer). Ajoena este o substanţă care “dilueaza” sângele, astfel prevenind cheagurile potenţial periculoase. Când animalele de laborator au fost hrănite cu o singură doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu sută la sută, timp de douăzeci şi patru de ore. De asemenea, ajoena acţionează contra a două tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezentă în canalul extern al urechii şi o alta care cauzează Candida sivaginita.

5. Curăță organismul de paraziți

6. Tratează cu success bronșita, astm-ul și pneumonia.

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană