6 rezultatele spectaculoase ale cataplasmei cu usturoi aplicată pe tălpi
Usturoiul este o binecuvântare a naturii pentru sănătate, datorită proprietăților sale miraculoase care au puterea de a curăța organismul, de a îmbunătăți metabolismul și de a întări sistemul imunitar. Este singurul aliment pur care reușește să lupte cu infecțiile și să le combată mai bine decât antibioticele clasice. Rădăcina cu gust înțepător are capacitatea de a descompune flegma, de a degaja sinusurile, bronhiile şi plămânii.
14 Februarie 2016, 08:40
Esența pură a acestui panaceu natural atât de valoros se află în sucul său. În prezenţa sucului de usturoi germenii de răceli, gripe şi viroze nu au nici o şansă.
Mai mult decât atât, acțiunea sa puternică cu rezultate incontestabile în îmbunătățirea stării de sănătate, are un efect pozitiv imediat asupra întregului organism când usturoiul este aplicat direct pe tălpile picioarelor. O cataplasmă cu usturoi pusă pe tălpile picioarelor are proprietatea de a intra rapid în sânge, fiind foarte bună pentru oprirea tusei şi alungarea răcelilor.
Rețeta este, pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Nu trebuie decât să toci câţiva căţei de usturoi, să-i amesteci cu puțin ulei de măsline şi să aplici mixtura pe tălpi.
Utilizarea frecventă a acestei cataplasme te va ajuta să scapi de foarte multe probleme de sănătate, cum ar fi:
1. Coboară tensiunea arterială și previne înfundarea arterelor
Se spune că sute de medici au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur şi mai de nădejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu ştie exact din ce cauză. Unii doctori cred că usturoiul dilată (deschide) arterele, uşurând presiunea. Alţii citează puterea sa de a înlătura infecţiile de diverse feluri şi, prin urmare, de a reduce tensiunea crescută. Totuşi, e clar că tensiunea scade. Medicii susţin că simptome ca slăbiciunea, ameţelile, pulsaţiile dureroase ale capului, ţiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiraţia scurtă, durerile de şale, amorţelile sau furnicăturile, dispar toate, rapid şi usor. Mai mult decât atât, consumul de usturoi aduce cu sine limitarea efectelor coagulării sângelui gras, aceasta însemnând că usturoiul poate încetini acumularea depunerilor de grăsime pe pereţii arterelor şi ajută la prevenirea colmatării acestora.
2. Stimulează circulația periferică (o problemă majoră întâlnită în cazul diabeticilor)
3. Fortifică sistemul imunitar
4. Învinge infecțiile cu o putere similară penicilinei
În 1948, după ani întregi de cercetări, oamenii de ştiinţă au confirmat, în sfârşit cu fermitate, “puterea de penicilină” a usturoiului, izolând diversele substanţe din el.
Alliina, prima substanţă izolată, avea efect contra germenilor care cauzează intoxicaţia cu salmonella, dizenteria şi contra stafilococilor care provoacă furunculele şi ulceraţiile purulente ale pielii. La fel de eficientă era şi împotriva streptococilor, care cauzează scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelişului inimii (febra reumatică).
Allicina, un alt ingredient, înfruntă conjunctivita (infecţia ochilor), putrefacţia (descompunerea mâncării în alimente şi în intestine), febra tifoidă, holera şi TBC.-ul. De atunci, în usturoi s-au găsit multe alte substanţe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu şi seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă şi a multor forme de cancer). Ajoena este o substanţă care “dilueaza” sângele, astfel prevenind cheagurile potenţial periculoase. Când animalele de laborator au fost hrănite cu o singură doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu sută la sută, timp de douăzeci şi patru de ore. De asemenea, ajoena acţionează contra a două tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezentă în canalul extern al urechii şi o alta care cauzează Candida sivaginita.
5. Curăță organismul de paraziți
6. Tratează cu success bronșita, astm-ul și pneumonia.