7 motive pentru care trebuie să bei zilnic ceai de păpădie
Păpădia este o plantă cu proprietăţi tonice, fiind, incontestabil, un remediu pentru numeroase probleme de sănătate. Această plantă aparent banală este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor şi fier. Frunzele ei conţin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, precum şi vitaminele B, C şi D.
04 Septembrie 2015, 03:39
Specialiştii recomandă păpădia în tratamentul multor boli: bolile de ficat ( chiar şi în cazurile extreme de ciroză), pentru afecţiunile pancreasului, stomacului, splinei şi rinichilor. Folosită cu regularitate, reduce riscului apariţiei cancerului, a cataractei, a sclerozei multiple, a degenerescenţei musculare cauzate de îmbătrânire şi la reducerea apariţiei atacului cerebral.
Iată alte întrebuinţări ale păpădiei, menite să ajute la menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate:
1. Datorită conţinutului bogat în potasiu, este un diuretic natural fiind considerată, pe bună dreptate, cel mai bun laxativ.
2. Ajută la eliminarea apei din organism.
3. Ajută la scăderea tensiunii arteriale.
4. Alină durerile reumatismale şi artrita.
5. Frunzele de păpădie conţin un număr scăzut de calorii (o ceaşcă cu frunze de păpădie tocate are numai 26 de calorii ), ceea ce face ca ceaiul de păpădie sa fie foarte util în curele de slăbire. Pentru o cură de slăbire cu păpădie este recomandat să consumaţi 3 căni cu ceai pe zi.
6. Păpădia are proprietăţi antiinflamatoare, având efect benefic şi asupra bolnavilor de astm şi alte boli inflamatorii.
7. Frunzele de păpădie sunt bogate în antioxidanţi, ceea ce ajută la facilitarea absorbţiei de fier în organism.
(Un text de Roxana Dimitriu)