Ascultă Radio Antena Satelor Live

8 beneficii surprinzătoare ale scorțișoarei. Te salvează de atac de cord și luptă cu kilogramele și bătrânețea

Acest condiment cu aroma fină și pătrunzătoare, care ne încântă simțurile și care dau aromă prăjiturilor, provine din ramuri de copac sălbatic, originare din Caraibe, America de Sud și Asia de Sud-Est.

13 Octombrie 2015, 06:20

Când îi simțim mireasma, gândul ne duce la sărbători petrecute cu cei dragi, prăjituri și ceai fierbinte. Scorțișoara, căci despre ea este vorba, are o multitudine de utilizări și beneficii, atât în bucătărie, cât și în medicina tradițională, având un rol important în menținerea sănătății noastre. Este unul din alimentele cele mai bogate în antioxidanți, reușind să ne mențină tinerețea și să combată stresul.

Iată cum putem folosi scorțișoara în beneficiul sănătății noastre:

1. Este eficientă în tratarea diabetului

Recent s-a descoperit că scorțișoara conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2. Ea echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joaca un rol important în prevenirea diabetului. Un consum de aproximativ 6 grame de scorțișoară pe zi “reduce glucoza serică, trigliceridele, colesterolul LDL (colesterolul rău) și colesterolul total în cazul persoanelor care suferă de diabet de tipul 2″, potrivit autorilor studiului.

2. Stimulează memoria
Scorțișoara măcinată sau sub formă de baton stimulează activitatea cerebrala și acționează ca un tonic. Ajută la îndepărtarea tensiunii nervoase și are efecte benefice asupra memoriei.

3. Reduce atacurile de cord.
Datorită proprietăților sale anticuagulante, scorțișoara previne formarea cheagurilor de sânge.

4. Luptă împotriva microbilor și a infecțiilor
Foarte cunoscută pentru proprietăţile sale antivirale şi antimicrobiene, scorţişoara stimulează funcţionarea sistemului imunitar. Acest condiment ajută cu succes la înlăturarea frisoanelor, iar combinată cu miere de albine, scorțișoara e un aliat prețios în lupta cu răceala și gripa.
Uleiul esențial de scorțișoară are efect garantat asupra microbilor, fiind eficient chiar şi asupra celor rezistenți la antibiotice. Este perfect pentru tratarea răcelilor, guturaiului şi gripei. O picătură de ulei de scorțișoară, de trei ori pe zi, în puţină miere de albine, are efect rapid.

5. Previne boala Alzheimer
Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au descoperit că scorțișoara ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Un extract găsit în scorțișoară conține proprietăți care pot inhiba dezvoltarea bolii.

6. Este o armă împotriva îmbătrânirii și a stresului
Scorțișoara se clasează printre alimentele ce conţin cei mai multi oxidanţi, ceea ce face ca acesta să ajute în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi să redea strălucirea pielii obosite. Există suplimente alimentare sub formă de capsule cu scorţişoară care sunt foarte uşor de folosit.

7. Ajută digestia
Indigestia, greața, voma sau diareea se pot trata eficient cu ajutorul scorțișoarei. Datorită proprietăților sale carminative, scorțișoara ajută la îndepărtarea gazelor stomacale și intestinale.

8. Scorţişoara luptă cu kilogramele în plus
Scorțițoara produce un efect de „scădere a apetitului”, în principal atunci când simţim nevoia de ceva dulce. Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii conţinând scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea, pe care este suficient să o miroşi pentru a îndepărta nevoie de a ronţăi. Puteţi adăuga şi o picătură de ulei de scorţişoară şi o picătură de ulei de portocală sau mandarină. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mâncare.

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană