Ascultă Radio Antena Satelor Live

Alimente cu un conţinut crescut de vitamina C

Portocala este renumită pentru conţinutul său bogat de vitamina C. Deşi nimeni nu-i poate contesta meritul, portocala având 82,7 miligrame de vitamina C, există şi alte alimente la fel de colorate şi delicioase care au acelaşi aport din această vitamină sau chiar o întrec. Iată şapte dintre ele:

05 Septembrie 2014, 21:00

1. Papaya - deşi nu este un fruct foarte consumat la noi, o papaya de mici dimensiuni (157 g) conţine 95,6 miligrame de vitamina C. În plus, acest fruct exotic mai conţine vitamina A, acid folic şi fibre.

2. Ardei gras roşu - 230 g de ardei gras roşu conţin 190,3 miligrame de vitamina C. Aceeaşi cantitate de ardei gras verde conţine 119,8 miligrame de vitamina C.

3. Broccoli - 148 g de broccoli conţin 132 miligrame de vitamina C. Iată un motiv în plus să consumi această delicioasă legumă.

4. Napi - nici napii nu sunt foarte consumaţi la noi. Cu toate acestea, aproximativ 500 g de napi conţin 160,8 miligrame de vitamina C. Se mai adaugă vitaminele A, C şi K, precum şi alţi fitonutrienţi şi fibre.

5. Căpşune - delicioasele fructe de primăvara conţin 86,5 miligrame de vitamina C (per 147 g). În plus, căpşunele previn degenerarea cognitivă.

6. Kiwi - micuţele fructe verzi conţin aproximativ 137,2 miligrame/bucata.

7. Conopida - o căpăţână cu un diametru de aproximativ 10 cm are 127,7 miligrame de vitamina C şi numai 66 de calorii.
Menţiuni speciale: nu la fel de multă vitamina C decât portocala, însă suficient de multă încât să merite a fi băgate în seamă, conţin varza de Bruxelles (48,4 mg), cartofii dulci (35,3 mg) şi pepenele galben (49,2 mg).

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană