„Antibioticul naturii” distruge bacteriile cu tulpină rezistentă
Mierea, "cea mai bună hrană din lume", distruge bacteriile şi fortifică organismul. Ea este capabilă să distrugă bacteriile care cauzează răceală cronică, susţin cercetătorii canadieni.
05 August 2021, 05:57
Experţii de la Universitatea din Ottawa au investigat efectul mierii pe 11 tulpini de microorganisme (inclusiv pe Stafilocolul auriu), care sunt adesea rezistente la antibiotice.
Eficienţa mierii este comparabilă cu cea a antibioticelor, cu diferenţa că bacteriile rezistente la antibotice sunt distruse de miere. Se ştie că răcelile sunt provocate atât de viruşi, cât şi de bacterii. Răceala virală nu necesită, de obicei, utilizarea antibioticelor şi trece singură, însă răceala bacteriană trebuie tratată cu antibiotice.
În cazul în care bacteriile devin rezistente la antibiotice, boala poate deveni cronică. În acest caz, mierea poate înlocui în mod eficient antibioticele pentru a vindeca boala, susţin oamenii de ştiinţă canadieni. Mierea conţine 13-20% apă, 75-80% carbohidraţi (glucoză, fructoză, zaharoză), vitamine, precum şi substanţe antiseptice, pentru care este utilizată pe scară largă în terapii în medicina populară.
Foto: Pixabay