Aveți probleme de hiperaciditate? Remedii naturale care vă pot ajuta
Hiperaciditatea, cunoscută și sub numele de gastrită sau reflux acid, este inflamația mucoasei stomacului. Este o afecțiune cronică, dar poate fi cu siguranță gestionată prin diverse tratamente.
01 Septembrie 2021, 15:26
Hiperaciditatea este rezultatul unui dezechilibru între mecanismul secretor acid al stomacului și intestinului și mecanismul de protecție care asigură siguranță.
În general, stomacul secretă acid clorhidric care ajută la descompunerea alimentelor în substanțe mai mici, promovând astfel procesul de digestie. Cu toate acestea, atunci când există un exces de acumulare de acid clorhidric în stomac, acesta duce la hiperactivitate.
Gastrita poate să apară brusc (gastrita acută) sau să apară lent în timp (gastrita cronică) și, în unele cazuri severe, să conducă la boli digestive grave, cum ar fi ulcerele și chiar cancerul de stomac.
De obicei, dacă suferiți de gastrită simțiți o senzație de arsură în zona sternului (arsuri la stomac), însoțită de un gust amar în gură. Această senzație se înrăutățește de obicei ori de câte ori te apleci sau stai întins.
A mânca mult și a nu-ți mesteca mâncarea corect poate afecta, de asemenea, modul în care stomacul tău digeră mâncarea. Alte simptome frecvente includ senzația de plinătate inconfortabilă la nivelul abdomenului superior după masă, greață și vărsături.
Hiperaciditatea poate fi foarte bine gestionată în urma anumitor măsuri preventive și remedii naturale.
Pentru a preveni hiperaciditatea, este bine să aveți obiceiuri alimentare echilibrate și hrănitoare. De asemenea, este indicat să fie evitat consumul de alimente picante, acre, prăjite și fast food, iar consumul de băuturi cu cofeină sa fie limitat.
Remedii uimitoare pentru combaterea hiperacidității:
Frunzele Tulsi (sau busuioc sfant)
Uimitoarele proprietăți carminative și anti-ulcerare ale frunzelor de tulsi ajută la scăderea secrețiilor de acid gastric și stimulează sistemul digestiv pentru a crește secreția de mucus. Mestecați 2-3 frunze de tulsi în mod regulat pentru a obține o ușurare instantanee de senzatia de hiperaciditate.
Ghimbir
Efectul antiinflamator puternic al ghimbirului reduce fluxul de acid al stomacului în esofag, îmbunătățește producția de mucus și acționează ca un ajutor digestiv. Luați un pahar de ceai de ghimbir la scurt timp după masă, pentru a vă relaxa de aciditate.
Lapte rece
Laptele rece este unul dintre remediile naturale testate pentru hiperaciditate. Bogăția de calciu din lapte determină excesul de secreție de acizi clorhidri și, de asemenea, absoarbe acizii din stomac. Consumul unui pahar de lapte rece oferă o ușurare instantanee de senzația de arsură în stomac sau arsuri la stomac, totuși pur și simplu aveți lapte simplu, fără adăugarea de zahăr sau îndulcitori.
Frunze de menta
Frunzele de mentă sunt un agent de răcire natural și au proprietăți carminative impresionante pentru a pacifica secrețiile acide din stomac. Se știe că calmează crampele abdominale, aciditatea, flatulența și acționează ca un ajutor digestiv.
Beți o ceașcă de ceai de mentă pentru a calma burta iritată și pentru a diminua secrețiile de acid.
Petrut Mazilu
Foto: pixabay