Beneficii uimitoare ale consumului de mandarine pentru piele, păr și sănătate
Dacă doriți să mâncați un desert gustos, care are o mulțime de beneficii pentru sănătate, avem o sugestie. Mandarine ar trebui să aibă întotdeauna un loc pe lista de cumpărături.
11 Noiembrie 2021, 11:50
Mandarinele aparțin genului Citrus și se crede că au originea în China antică, de unde și acest nume. Fructul nu este doar delicios, este plin și cu mulți nutrienți și vitamine, care pot ajuta la prevenirea bolilor.
Mandarinele cresc pe arbori care fac flori și au dimensiuni moderate. Pe măsură ce se coace, culoarea fructului se schimbă de la un verde intens la portocaliu.
Deși au un exterior portocaliu, mandarinele sunt o specie diferită de citrice față de portocale, care aparțin Citrus sinensis. De asemenea, mandarinele nu sunt rotunde. Mai degrabă, sunt alungite, seamănă cu o sferă cu partea de sus și de jos aplatizată.
Există mai multe tipuri populare de mandarine, inclusiv mandarinele satsuma sau Citrus unshiu. Acest tip este de obicei asociat cu Japonia, deși crește ușor și în regiunea Coastei Golfului și în alte zone din sudul Statelor Unite.
Mandarina comună, cunoscută și sub numele de Citrus reticulate Blanco sau Ponkan, este un alt tip popular. Crește pe scară largă în climatul temperat cald până la tropical, inclusiv în părți din China, Brazilia, Spania și Filipine.
În plus, există mulți hibrizi sau încrucișări între mandarine și alți membri ai genului Citrus.
Clementinele sunt cele mai mici din grup, cu un portocaliu mai adânc, au pielea lucioasă și interiorul de obicei fără semințe. Considerate adesea o varietate de mandarine, sunt din punct de vedere tehnic hibrizi de mandarine și portocale dulci.
Deși nu există un consens solid asupra exact câte soiuri și hibrizi de mandarine există, se crede că între 162 și 200 cresc în întreaga lume. (PM)
Sezonul mandarinelor a început, astfel încât medicii ne recomandă să consumăm aceste fructe delicioase în fiecare zi. În primul rând, pentru că sunt bogate în vitaminele A, B şi C, potasiu, acid folic, magneziu, calciu şi fier – şi toate acestea întăresc sistemul imunitar şi protejează împotriva răcelilor şi gripei.
De asemenea, ajută la stres, deoarece au un efect relaxant asupra sistemului nervos şi respirator.
Aceste citrice au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, reprezentând o sursă bogată de potasiu, care scade tensiunea arterială şi normalizează ritmul cardiac. În plus, mandarinele conţin nutrienţi care împiedică acumularea de colesterol rău în artere, responsabil de infarct.
Mandarinele sunt benefice şi pentru piele, folosite drept cremă preparată în casă, dar pot fi adăugate şi în îngheţate, jeleuri, smântână şi dulceaţă.
Sucul acestui fruct este extrem de util pentru marinarea cărnii şi peştelui, informeaza Rador.
Foto: pixabay