Beneficiile consumului de polen. Cum îți poate echilibra întregul corp
Polenul contine o densitate de nutrienti atat de mare încat îsi merita denumirea de aliment complet. În compozitia sa chimica intra aproximativ 250 de substante active - proteine, lipide, macro- si micronutrienti, vitamine si antioxidanti - care hranesc, echilibreaza, vindeca si protejeaza organismul uman.
06 Aprilie 2017, 08:14
Apiterapia îl recomanda ca remediu natural, datorita proprietatilor sale antifungice, antimicrobiene, antivirale, antiinflamatoare, imunostimulatoare si analgezice.
Polenul este o materie prima din care albinele produc pastura, cunoscuta si sub numele de „painea albinelor".
Granulele de polen sunt recoltate din diferite specii de plante, de aceea contin o diversitate de nutrienti: aminoacizi, acizi grasi, compusi fenolici, enzime, coenzime, vitamine si bioelemente.
Polenul este foarte bogat în proteine (22,7%). Contine aminoacizi grasi esentiali - elemente proteice esentiale, pe care organismul nostru nu-i poate produce, în proportie de 10,4%.
Actiunea antioxidanta puternica a polenului se datoreaza în principal flavonoidelor (kaempferol, quercetina) si acizilor fenolici (acid clorogenic).