Ascultă Radio Antena Satelor Live

Beneficiile sucului de urzică

Natura ne oferă adevărate comori pentru sănătate, iar una din acestea este urzica. Nu ramane decat sa fim constienti de proprietatile excelente ale acestei plante, sa lasam lenea la o parte, sa ne facem timp pentru a culege frunzele si tulpinile fragede pentru a le folosi cat mai proaspete.

04 Noiembrie 2015, 06:28

Sucul de urzica este o bautura foarte buna pentru detoxifierea organismului, concentreaza toate componentele vindecatoare ale plantei si apoi dupa ce se bea, ele sunt absorbite rapid de organism. Indicat este ca sucul de urzica sa fie preparat din frunze si tulpini fragede de plante ce au fost culese in urma cu cel mult 3 ore.

Astfel nu exista riscul de oxidare si deci proprietatile acesteia se pastreaza complet.

Se prepara astfel: se culeg frunze si tulpini fragede de urzici, se spala bine, se scurg de excesul de apa, se maruntesc cu ajutorul unui blender sau cu masina de tocat carne; se strecoara prin tifon si astfel se obtine sucul de urzica concentrat proaspat. Se bea cate 20 ml de suc dimineata pe stomacul gol, cu 20 minute inainte de micul dejun.

BENEFICIILE SUCULUI DE URZICA:

Frunzele de urzica contin vitamine (C, B1, B2), acid, galic, acid cumaric, tanin, caroten, substante flavonoide, uleiuri esentiale, fier, calciu, nichel, bor, mangan, potasiu, sulf.

Ajuta la curatarea organismului de toxine.

Purifica sangele si are efect de detoxifiere asupra tuturor organelor si sistemelor din organism.

Intensifica procesele metabolice din corp.

Consolideaza sistemul imunitar.

Citeste continuarea pe paginadeagricultura.ro

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană