Beneficiile sucului de urzică
Natura ne oferă adevărate comori pentru sănătate, iar una din acestea este urzica. Nu ramane decat sa fim constienti de proprietatile excelente ale acestei plante, sa lasam lenea la o parte, sa ne facem timp pentru a culege frunzele si tulpinile fragede pentru a le folosi cat mai proaspete.
04 Noiembrie 2015, 06:28
Sucul de urzica este o bautura foarte buna pentru detoxifierea organismului, concentreaza toate componentele vindecatoare ale plantei si apoi dupa ce se bea, ele sunt absorbite rapid de organism. Indicat este ca sucul de urzica sa fie preparat din frunze si tulpini fragede de plante ce au fost culese in urma cu cel mult 3 ore.
Astfel nu exista riscul de oxidare si deci proprietatile acesteia se pastreaza complet.
Se prepara astfel: se culeg frunze si tulpini fragede de urzici, se spala bine, se scurg de excesul de apa, se maruntesc cu ajutorul unui blender sau cu masina de tocat carne; se strecoara prin tifon si astfel se obtine sucul de urzica concentrat proaspat. Se bea cate 20 ml de suc dimineata pe stomacul gol, cu 20 minute inainte de micul dejun.
BENEFICIILE SUCULUI DE URZICA:
Frunzele de urzica contin vitamine (C, B1, B2), acid, galic, acid cumaric, tanin, caroten, substante flavonoide, uleiuri esentiale, fier, calciu, nichel, bor, mangan, potasiu, sulf.
Ajuta la curatarea organismului de toxine.
Purifica sangele si are efect de detoxifiere asupra tuturor organelor si sistemelor din organism.
Intensifica procesele metabolice din corp.
Consolideaza sistemul imunitar.