Beneficiile terapeutice ale consumului de ouă de prepeliţă. Ce boli pot fi tratate
Ouăle de prepeliţă, deşi sunt de două ori mai mici decât ouăle de găină, au o valoare nutriţională de patru ori mai mare decât acestea. Consumate fierte sau crude, ouăle de prepeliţă aduc o serie de beneficii organismului, de aceea sunt recomandate în tratarea diverselor afecţiuni sau pentru menţinerea stării de sănătate.
03 Aprilie 2017, 14:50
Conţinutul nutriţional al ouălor de prepeliţă, precum şi beneficiile terapeutice ale acestora sunt prezentate, în cadrul interviului, de doamna Livia Nena, biolog cu specializare în nutriție.
Deşi sunt mai mici decât ouăle de găină, ouăle de prepeliţă conţin cantităţi de la 5 până la 15 ori mai mari de vitamine şi minerale esenţiale, precum fosfor, fier, vitamina B1 şi B2.
Faţă de oul de găină, oul de prepeliţă conţine:
Apă – 75% , oul de de găină – 74%;
Lipide – 11% (este mai sărac în lipide), oul de găină – 11,7%;
Proteine – 13,7%, oul de găină – 12,7%.
Prin urmare, oul de prepeliţă este mai proteic.
Vitamina A – 550 UI, oul de găină – 450 UI;
Calciu – 64 mg, oul de găină – 51 de mg.
Deci, iată că, oul de prepeliţă este cu mult mai nutritiv decât oul de găină.
De asemenea, oul de prepeliţă conţine:
colesterol – 423 mg;
fier – 1,8 mg,/per ou;
magneziu- 1,3 mg/per ou;
potasiu – 134 mg/per ou.