Beneficiile uleiului din ficat de rechin
Oboseala, stresul, poluarea, variatiile de temperatura – toti acesti factori duc la scaderea imunitatii generale. Uleiul din ficat de rechin sporeste in mod natural rezistenta si vigoarea organismului, fiind unul din cele mai puternice remedii naturale pentru combaterea racelii si a gripei si pentru stimularea imunitatii.
09 Aprilie 2015, 07:23
Credinta in puterea tamaduitoare a alimentelor provenite de la rechin este veche de cand lumea. Medicina populara islandeza si din alte tari nordice utiliza uleiul din ficat de rechin in special pentru grabirea inchiderii ranilor, ca remediu pentru problemele respiratorii, raceli si gripe, combaterea oboselii si ca tonic general.
Cercetarile stiintifice ale ultimilor ani au evidentiat efectele benefice ale uleiului din ficat de rechin asupra sistemului imunitar. Acestea se datoreaza continutului bogat in alcoxigliceroli, care stimuleaza productia de leucocite – pietrele de temelie ale sistemului nostru imunitar.
Alcoxiglicerolii se gasesc in maduva osoasa sanatoasa si in laptele matern, dar uleiul din ficat de rechin contine o cantitate de alcoxigliceroli de cateva ori mai mare decat poate corpul omenesc sa produca.
Alcoxiglicerolii au efect antioxidant, antibacterian si antimicotic, ajuta la refacerea tesuturilor, grabesc inchiderea ranilor de tot felul, incetinesc procesul de imbatranire, favorizeaza refacerea organismului dupa terapii dure, precum radioterapia sau chimioterapia, favorizeaza refacerea sistemului nervos, atenuand, de asemenea, starile de oboseala.
Uleiul din ficat de rechin, care poarta denumirea comerciala Immune Max, se gaseste sub forma de capsule si nu contine acizi grasi Omega 3. Asadar, poate fi administrat concomitent cu alte produse care contin ulei de peste, actionand sinergic impreuna cu acestea pentru dobandirea si mentinerea unei sanatati durabile.
Sursa: Antena Satelor, emisiunea Buna Dimineata Gospodari, prezentare realizata de doamna Corina Tirlea, Director Marketing Lysi Romania.