Ascultă Radio Antena Satelor Live

Beneficiile uleiului din ficat de rechin

Oboseala, stresul, poluarea, variatiile de temperatura – toti acesti factori duc la scaderea imunitatii generale. Uleiul din ficat de rechin sporeste in mod natural rezistenta si vigoarea organismului, fiind unul din cele mai puternice remedii naturale pentru combaterea racelii si a gripei si pentru stimularea imunitatii.

09 Aprilie 2015, 07:23

Credinta in puterea tamaduitoare a alimentelor provenite de la rechin este veche de cand lumea. Medicina populara islandeza si din alte tari nordice utiliza uleiul din ficat de rechin in special pentru grabirea inchiderii ranilor, ca remediu pentru problemele respiratorii, raceli si gripe, combaterea oboselii si ca tonic general.

Cercetarile stiintifice ale ultimilor ani au evidentiat efectele benefice ale uleiului din ficat de rechin asupra sistemului imunitar. Acestea se datoreaza continutului bogat in alcoxigliceroli, care stimuleaza productia de leucocite – pietrele de temelie ale sistemului nostru imunitar.

Alcoxiglicerolii se gasesc in maduva osoasa sanatoasa si in laptele matern, dar uleiul din ficat de rechin contine o cantitate de alcoxigliceroli de cateva ori mai mare decat poate corpul omenesc sa produca.

Alcoxiglicerolii au efect antioxidant, antibacterian si antimicotic, ajuta la refacerea tesuturilor, grabesc inchiderea ranilor de tot felul, incetinesc procesul de imbatranire, favorizeaza refacerea organismului dupa terapii dure, precum radioterapia sau chimioterapia, favorizeaza refacerea sistemului nervos, atenuand, de asemenea, starile de oboseala.

Uleiul din ficat de rechin, care poarta denumirea comerciala Immune Max, se gaseste sub forma de capsule si nu contine acizi grasi Omega 3. Asadar, poate fi administrat concomitent cu alte produse care contin ulei de peste, actionand sinergic impreuna cu acestea pentru dobandirea si mentinerea unei sanatati durabile.

Sursa: Antena Satelor, emisiunea Buna Dimineata Gospodari, prezentare realizata de doamna Corina Tirlea, Director Marketing Lysi Romania.

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană