Brânză feta, beneficii uimitoare pentru sănătate
Vă place brânza feta? Haideți să vedem care sunt avantajele și dezavantajele ale acestui tip de brânză. De asemenea vom vedea si cateva sugestii cu privire la modul de a include branza feta in meniul de zi cu zi.
28 August 2015, 06:47
Feta este o branza greceasca. Este preparata din lapte de capra sau lapte de oaie, dar de multe ori in magazine puteti gasi si o versiune din lapte de vaca. Branza feta este moale, sarata si conservata in saramura.
Este utila branza feta?
100 g branza feta are aproximativ 264 de calorii, 15 grame grasimi saturate si 14 de grame de proteine. Avand in vedere cantitatea mare de grasimi saturate, persoanele cu un nivel ridicat de colesterol in sange si probleme ar trebui sa o evite in cantitati mari.
Branza feta ofera 15% din cantitatea necesara de calciu pe zi. Aceasta branza contine, de asemenea, cantitati mari de riboflavina, vitamina B12 si fosfor. Vitamina B12 este foarte importanta pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos.
Conform unor oameni de stiinta, o persoana ar trebui sa consume 3 cani de lapte pe zi. Daca nu sunteti un fan al laptelui, il puteti inlocui cu branza feta, cu aproximativ 100 de grame. Feta are aceleasi proprietati benefice ca si 3 cesti de lapte.
Cum sa recunoastem o branza feta buna?
Un lucru bun despre branza feta este ca se face numai din lapte de oaie, poate si cu un pic de lapte de capra. Evitati branza feta din lapte de vaca. Aceasta branza ar trebui sa fie de culoare alba. In cazul in care incepe sa se ingalbeneasca, inseamna acesta a fost tinuta departe de saramura si acest lucru i-a afectat gustul.