Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cât de mult poți păstra alimentele în condiții de siguranță în frigider

Intoxicații alimentare, listeria, salmonella și E. coli sunt riscuri de contaminare reale, daca nu știi cât timp poți menține alimentele in frigider sau in congelator. Uneori este greu să știi când produsele alimentare trebuie aruncate.

18 Februarie 2016, 05:15

Fiecare aliment are un termen de valabilitate, care este de regula indicat in mod vizibil pe ambalaj. Dar cum procedezi in cazul celor gatite sau semi-preparate, poate unele luate la pachet de la restaurant?

Sau poate ca nu gasesti data expirarii pentru un anumit produs alimentar. O metoda este sa mirosi si apoi sa gusti, dar poti folosi si un mic ghid care iti indica pentru cat timp poti pastra si consuma mancarurile.

Fireste, datele sunt informative si pot varia, dar se aplica in cazul in care a fost respectata temperatura recomandata – de regula, majoritatea se tin in frigider la maxim 4 grade Celsius.

Carne cruda: 1 – 2 zile (pui, curcan, peste); 3 – 5 zile (vita, porc, miel)

Carne gatita, preparata: 3 – 4 zile

Lamai (felii, taiate): 2 – 3 zile

Tort: 2 – 4 zile

Supa, ciorba, tocanita: 2 – 4 zile (in functie de ingrediente)

Pizza: 3 – 4 zile

Orez (gatit): 5 – 7 zile

Capsuni: 5 – 7 zile

Banane: 2 – 9 zile

Afine: 5 – 10 zile

Struguri: 5 – 10 zile

Portocale: o luna

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Merișoarele și afinele - proprietăți terapeutice
Sanatos si verde 19 Octombrie 2024, 13:51

Merișoarele și afinele - proprietăți terapeutice

Merișorul (Vaccinum macrocarpon) produce fructe roșii mici, foarte utile pentru prevenirea recidivelor infecțiilor urinare...

Merișoarele și afinele - proprietăți terapeutice
Uleiurile esențiale: patru acțiuni de slăbire!
Sanatos si verde 11 Octombrie 2024, 13:20

Uleiurile esențiale: patru acțiuni de slăbire!

În lupta pentru slăbire, medicamentele naturale sunt prezente și eficiente. Aromaterapia în special. Ce uleiuri și cum...

Uleiurile esențiale: patru acțiuni de slăbire!
Mărul, un aliat în lupta împotriva cancerului și obezității
Sanatos si verde 17 Septembrie 2024, 11:54

Mărul, un aliat în lupta împotriva cancerului și obezității

Merele, considerate adesea un aliment de bază datorită disponibilității și versatilității lor, sunt mai mult decât o gustare...

Mărul, un aliat în lupta împotriva cancerului și obezității
Campania "Sănătatea din bucate" - alimente naturale pentru o viață sănătoasă
Sanatos si verde 17 Septembrie 2024, 09:28

Campania "Sănătatea din bucate" - alimente naturale pentru o viață sănătoasă

Începând de astăzi, timp de două săptămâni, emisiunea „Viața la Țară” lansează campania intitulată „Sănătatea din bucate”....

Campania "Sănătatea din bucate" - alimente naturale pentru o viață sănătoasă
Proprietăţile vindecătoare ale cătinei
Sanatos si verde 11 Septembrie 2024, 10:35

Proprietăţile vindecătoare ale cătinei

Veţi renunţa să mai mergeţi la farmacie după medicamente, dacă veţi consuma toamna multă cătină, care are multiple...

Proprietăţile vindecătoare ale cătinei
Sezonul smochinelor, fructe cu beneficii nebănuite pentru sănătate
Sanatos si verde 11 Septembrie 2024, 10:27

Sezonul smochinelor, fructe cu beneficii nebănuite pentru sănătate

Este sezonul smochinelor - fructe cu numeroase proprietăţi benefice. Smochinele dulci sunt extrem de bogate în serotonină -...

Sezonul smochinelor, fructe cu beneficii nebănuite pentru sănătate
Sănătate din natură, secretul unei ciuperci terapeutice rare, cultivate în România
Sanatos si verde 11 Septembrie 2024, 10:10

Sănătate din natură, secretul unei ciuperci terapeutice rare, cultivate în România

O revoluție pentru sănătatea noastră începe chiar din comuna Maia, județul Ialomița, unde o ciupercă rară, cu proprietăți...

Sănătate din natură, secretul unei ciuperci terapeutice rare, cultivate în România
Sanatos si verde 06 Septembrie 2024, 21:54

Alimentația sănătoasă merge mână în mână cu dietele „anti-cancer”?

O alimentație sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Aceasta nu este o idee nouă, deoarece, potrivit mai multor studii,...

Alimentația sănătoasă merge mână în mână cu dietele „anti-cancer”?