Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cât de mult poți păstra alimentele în condiții de siguranță în frigider

Intoxicații alimentare, listeria, salmonella și E. coli sunt riscuri de contaminare reale, daca nu știi cât timp poți menține alimentele in frigider sau in congelator. Uneori este greu să știi când produsele alimentare trebuie aruncate.

18 Februarie 2016, 05:15

Fiecare aliment are un termen de valabilitate, care este de regula indicat in mod vizibil pe ambalaj. Dar cum procedezi in cazul celor gatite sau semi-preparate, poate unele luate la pachet de la restaurant?

Sau poate ca nu gasesti data expirarii pentru un anumit produs alimentar. O metoda este sa mirosi si apoi sa gusti, dar poti folosi si un mic ghid care iti indica pentru cat timp poti pastra si consuma mancarurile.

Fireste, datele sunt informative si pot varia, dar se aplica in cazul in care a fost respectata temperatura recomandata – de regula, majoritatea se tin in frigider la maxim 4 grade Celsius.

Carne cruda: 1 – 2 zile (pui, curcan, peste); 3 – 5 zile (vita, porc, miel)

Carne gatita, preparata: 3 – 4 zile

Lamai (felii, taiate): 2 – 3 zile

Tort: 2 – 4 zile

Supa, ciorba, tocanita: 2 – 4 zile (in functie de ingrediente)

Pizza: 3 – 4 zile

Orez (gatit): 5 – 7 zile

Capsuni: 5 – 7 zile

Banane: 2 – 9 zile

Afine: 5 – 10 zile

Struguri: 5 – 10 zile

Portocale: o luna

Citeste continuarea pe curademiere.ro

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană