Ce cauzează hiperaciditatea și cum să o evitați
Hiperaciditatea este o problemă obișnuită care îi deranjează pe majoritatea oamenilor. Este o tulburare medicală în care stomacul produce un exces de acizi.
05 Iulie 2021, 14:04
Stomacul secretă în mod normal acizii, esențiali pentru digestia alimentelor. Cu toate acestea, din diferite motive, s-ar putea să existe o secreție acidă excesivă sau acidul secretat să nu fie utilizat bine.
Hiperaciditatea este rezultatul unui dezechilibru între mecanismul secretor acid al stomacului și intestinului și mecanismul de protecție care asigură siguranță.
În general, stomacul secretă acid clorhidric care ajută la descompunerea alimentelor în substanțe mai mici, promovând astfel procesul de digestie. Cu toate acestea, atunci când există un exces de acumulare de acid clorhidric în stomac, acesta duce la hiperactivitate.
Hiperaciditatea poate fi foarte bine gestionată în urma anumitor măsuri preventive și remedii casnice care oferă răgaz de hiperaciditate.
Atât copiii, cât și adulții pot suferi de o formă de aciditate cel puțin o dată în viața lor. Persoanele care consumă zilnic prea multă cafea, băuturi alcoolice și băuturi carbogazoase riscă să dezvolte hiperaciditate mai des decât de obicei.
Consumul de alimente condimentate și grase tot timpul vă poate dăuna mucoasei stomacului și poate duce la gastrită. Anumite medicamente pentru durere, cum ar fi ibuprofenul și aspirina, pot crește, de asemenea, riscul.
Fumatul, consumul de alcool și nivelurile ridicate de stres / anxietate pot declanșa hiperaciditate. Dacă beți în mod regulat cafea, asigurați-vă că nu o consumați pe stomacul gol. Cei cărora le place să combine în mod obișnuit fumatul cu consumul de alcool / cafea pot dezvolta, de asemenea, hiperaciditate.
Hiperaciditatea este adesea legată de indigestie și poate fi tratată cu antiacide fără prescripție medicală, care conțin ingrediente precum bicarbonatul de sodiu.
De asemenea, este recomandat să evitați să mâncați anumite alimente care pot irita stomacul.
Dacă suferiți de hiperaciditate evitați să mâncați ciocolată, mâncare grasă/picantă, să consumati băuturi alcoolice, alimente/băuturi citrice, rosii.
Consultați imediat un medic dacă întâmpinați oricare dintre aceste simptome chiar și după ce ați luat medicamente pentru afectiune:
Vărsături persistente;
Arsuri la stomac frecvente;
Pierdere bruscă în greutate;
Dificultăți de a mânca și a înghiți.
Autor: Petrut Mazilu
Foto: pixabay