Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ce este polenul crud și la ce este bun

Polenul, unul dintre cele mai pure si mai complete alimente, un adevarat miracol al naturii, utilizat inca din Antichitate de catre egipteni si chinezi, ca medicament natural si factor de intretinere a organismului, si-a demonstrat astazi pe deplin virtutile terapeutice prin numeroase studii clinice si de laborator.

06 Martie 2015, 12:49

Spre deosebire de polenul purtat de vant, numit si anemofil, cel recoltat de albine, numit entomofil, nu produce alergii. Dimpotriva, consumul de polen crud poate reduce alergiile cu pana la 20-40%.

Exista o mare diferenta intre polenul uscat, pe care il gasim de obicei in comert, in care au fost distruse majoritatea substantelor active, si polenul crud, care este congelat imediat dupa recoltare si pastrat ca atare. De aceea, trebuie sa consumati doar polen crud de calitate. Iar polenul crud de la Apiland provine din zonele nepoluate ale Transilvaniei, are o calitate garantata si este recoltat si pastrat in cele mai bune conditii.

Polenul crud contine toti micronutrientii atat de importanti pentru sanatatea noastra, care lipsesc din alimentele moderne rafinate si supraprocesate. Polenul crud este un veritabil aliment echilibrant, dinamizator si revitalizant al organismului uman. El contine toate mineralele prezente in organismul nostru, dar si majoritatea vitaminelor, si principalele enzime si proenzime, alaturi de multe alte elemente active, vitale pentru sanatatea noastra.

Polenul crud reprezinta una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale, majoritatea sub forma de aminoacizi, adica direct absorbabile in tubul digestiv, fara a necesita un efort din partea organismului. Astfel, el reprezinta o sursa excelenta de proteine, mai ales pentru vegetarieni sau pentru cei ce tin post.

Cu un aport in jur de 30% in glucide, el este insa recomandat si diabeticilor, datorita capacitatii de a regla nivelul glucidic.
Polenul crud reprezinta si una dintre cele mai bogate surse de seleniu, un excelent antioxidant, detoxifiant si cu un important efect antitumoral. Un alt element important prezent in polenul crud este rutina, rutozid sau vitamina P, un element esential pentru persoanele cu afectiuni cardiovasculare.

Polenul crud este un important aliat impotriva tuturor simptomelor de imbatranire prematura. El este un reglator perfect al functiilor digestive, reface flora intestinala, sustine ficatul, aparatul respirator, inima si sistemul circulator, normalizeaza nivelul de colesterol si de trigliceride, previne osteoporoza si formele de cancer hormonodependente, precum cel de san sau de prostata, si reduce efectele secundare ale chimoterapiei. Imbunatateste activitatea creierului, sustine memoria si combate oboseala, astenia si diminueaza depresia psiho-emotionala. Polenul crud te face mai voios si mai optimist. El reprezinta un excelent intaritor pentru copii, precum si pentru varstnici sau alte persoane afectate de stres sau in convalescenta.

Polenul reprezinta un eficient trofic muscular, creste capacitatea de efort si imbunatateste performantele sportivilor, combate starile de slabiciune si anemiile, fiind un puternic remineralizant si vitaminizant. El ajuta, de asemenea, la sustinerea si refacerea potentei , la cresterea libidoului si la recuperarea functiei reproducatoare, atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor. Polenul intareste si echilibreaza sistemul imunitar, detoxifica intregul organism si echilibreaza metabolismul celular, prezinta importante efecte antiseptice si antibiotice, combate bronsitele, tusea si gripa, fiind recomandat inclusiv impotriva astmului.

Bineinteles, pe langa polenul poliflor, exista si polenul monoflor, dintr-un singur tip de floare: de exemplu, polen de mar, de prun, de salcie etc. Pentru a afla la ce sunt bune aceste tipuri de polenuri, puteti apela numarul de telefon 0371.78.00.78. Apiland este recunoscut pentru polenurile sale monoflore de calitate din zonele de deal si de munte ale Transilvaniei.

Sursa: Antena Satelor, Emisiunea Vrem să Stii (05.03.2015), invitat Cecilia Caragea, consultant comunicare si branding Arena Communications.

Foto: Pixabay

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană