Ceaiul de măceșe, produs natural pentru o talie subțire și mai multă energie
Măceșele se pot consuma pe tot parcursul anului în diferite forme. Una dintre cele mai populare este ceaiul făcut din fructe uscate. Decoctul de măceșe a fost folosit pentru diverse scopuri medicinale.
20 Noiembrie 2015, 06:43
Astazi ceaiul de macese este folosit ca un medicament si s-a dovedit ca are multe beneficii pentru sanatate.
Bogat in antioxidanti
Ceaiul de macese este ridicat in vitamina C si flavonoide, care are o activitate antioxidanta. Din cauza antioxidantilor, reduce riscul anumitor boli, cum ar fi cardiovasculare, artrita si cancerul. Antioxidantii inhiba daunele provocate de radicalii liberi, care joaca un rol nu numai la deteriorarea starii generale de sanatate, dar si pentru imbatranirea prematura.
Un studiu publicat in „Aspecte moleculare ale Medicinei”, arata ca ceaiul de macese este bogat in licopen – un antioxidant care este abundent in rosii. De asemenea, reduce riscul de boli de inima.
Are grija pentru sanatatea reproductiva
Absorbtia fierului in timpul sarcinii este foarte importanta pentru producerea de hemoglobina in corpul mamei si a fatului. Pentru a permite corpului sa absoarba mai bine fierul din ingestia de alimente, corpul are nevoie de o cantitate suficienta de vitamina C.
Macesele contin cantitati mari de fier