Ascultă Radio Antena Satelor Live

CLICKSANATATE.RO Cele mai sănătoase sortimente de sare

Un aport excesiv de sare ne îmbolnăveşte, însă şi lipsa ei produce dezechilibre în organism. Componenţii sării de bucătărie sunt sodiul şi clorul, substanţe necesare pentru echilibrul electroliţilor, la acestea adăugându-se şi o cantitate mică de iod, în cazul sării iodate.

25 Noiembrie 2015, 13:03

Un adult fără probleme de sănătate are nevoie zilnic de şase grame de sare, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar Asociația Cardiologilor americani recomandă între 3-6 grame de sare pe zi.

Organismul are nevoie de sare, așa cum are nevoie de vitamine și alte minerale, însă efectele negative asupra sănătății apar datorită unui anumit tip de sare și anume sarea de masă iodată artificial.

Iată câteva dintre cele mai sănătoase tipuri de sare pe care le poți introduce în alimentație!

Sarea de mare

Sarea de mare se obține prin evaporarea apei sărate de mare, fiind un tip de sare benefic organismului. Ea este naturală, sănătoasă, iar ionii din compoziția sării de mare ajută la menținerea echilibrului hormonal și la îmbunătățirea reacțiilor chimice din organism.

În plus, sarea de mare este bogată în minerale, în special în sodiu, potasiu, iod, fier, magneziu, zinc. Datorită mineralelor din sarea de mare, aceasta devine baza sănătății sistemului nervos și cardiovascular.

Sarea de mare sau orice alt tip de sare naturală se alege în funcție de aspect. Trebuie menționat, de asemenea, că nici o sare naturală nu este pur albă.

O sare albă sigur este procesată, chiar dacă pe ambalaj scrie „sare de mare” și eventual „naturală”. Optează pentru o sare grunjoasă, de culoare cenușie. De asemenea, sarea naturală nu conține anti-aglomeranți, prin urmare este normal să fie tare, să se despartă în bulgărași sau să se topească în condiții de umiditate crescută.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană