Combate infecțiile respiratorii cu miere și cimbru
Să recunoaștem: mierea este un produs miraculos. Nectarul florilor este transformat, ca intr-un fel de ritual magic, de catre albine, intr-un elixir dulce si tamaduitor. Nu e de mirare ca omenirea, de la inceputul sau, a folosit acest remediu pentru combaterea unei palete variate de afectiuni.
11 Septembrie 2015, 06:07
Fie ca vorbim despre schimbari bruste de temperatura sau de perioade reci mai indelungate, mierea este unul dintre cele mai cunoscute si folosite remedii pentru ameliorarea simptomelor asociate infectiilor respiratorii, cum ar fi durerea in gat, tusea si chiar febra.
Cimbrul este o planta medicinala folosita si ea din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale terapeutice. Substanta activa care a transformat-o intr-o planta tamaduitoare este timolul. Acesta este un ingredient activ care confera plantei proprietati antiinflamatorii si antibacteriene. Iata de ce, atunci cand amigdalele sunt infamate, se poate face gargara cu infuzie de cimbru pentru ameliorarea durerilor.
Timolul este si un antioxidant care distruge radicalii liberi.
Atat mierea, cat si cimbrul sunt cunoscute si apreciate ca fiind remedii de leac in numeroase afectiuni. Din combinatia acestora nu poate rezulta decat un amestec binefacator pentru sanatate.
Iata cum preparati amestecul care va poate scapa de neplacutele infectii respiratorii, dar si de boli ale plamanilor: aveti nevoie de jumatate de borcan de miere (150 g) si 40 g cimbru uscat. Amestecati bine.
Este indicat sa folositi miere cu o consistenta mai lichida, cum e cea de salcam, insa se poate face amestecul cu orice fel de miere. Daca aceasta insa este prea dura si nu se poate amesteca bine, se poate adauga un pic de apa (fiarta si apoi racita).
Amestecul se tine la temperatura camerei timp de doua saptamani. In fiecare zi se iau cate doua linguri, una dimineata si una seara, pentru preventie si de trei ori pe zi pentru combaterea afectiunilor respiratorii sau a bolilor de plamani deja instalate.