Consumul de suc de sfeclă roșie – beneficii și efecte pozitive
Sfecla roșie este bogată în nutrienți esențiali precum vitamina B (B1, B2, B6), fier, mangan, cupru, magneziu și oferă un aport substanțial de alte substanțe benefice pe care nu le-ai putea obține din niciun alt aliment.
25 Martie 2016, 04:43
Iata doar cateva dintre schimbarile pe care le poti observa in organism atunci cand decizi sa incluzi sucul de sfecla rosie in alimentatie.
Sucul de sfecla rosie scade tensiunea arteriala si previne bolile de inima
Sfecla rosie contine nitrati, pe care corpul ii transforma in oxid nitric, un compus care relaxeaza si dilata arterele si vasele de sange, facilitand circulatia. Conform unui studiu din 2012, un singur pahar de suc de sfecla a redus temporar tensiunea arteriala sistolica a voluntarilor, cu o medie de 4, 5 puncte.
Studiul a fost finantat de un producator de suc, insa intr-un alt test ce nu a inclus acest factor de decizie, s-au observat rezultate similare. S-a constatat o micsorare de 10 mm Hg a tensiunii arteriale si o mai buna coagulare dupa 3 ore la persoanele care au baut suc de sfecla rosie, comparativ cu cei care au primit apa.
In plus, poti preveni afectiuni grave, deoarece sfecla contine un alcaloid numit betaina, dar si acid folic. Cele doua substante au potentialul de a scadea nivelul de homocisteina, responsabil pentru aparitia unor boli de inima.