Cum să avem o alimentaţie sănătoasă în perioada rece
Potrivit unui specialist turc în domeniul nutriţiei, pentru a ne feri de răceli, dar şi pentru a creşte rezistenţa organismului în perioada iernii trebuie să consumăm ceapă, morcovi, sfeclă roşie şi spanac.
13 Ianuarie 2015, 10:49
Specialistul ne sfătuieşte să mâncăm legume ce conţin vitamine antioxidante şi fructe bogate în vitaminele A, E şi C, omega 3, omega 5 şi seleniu.
„Portocalele, mandarinele, rodiile, kiwi sunt fructe cu conţinut ridicat de vitamina C, care ar trebui consumate zilnic. În salate adăugaţi morcovi raşi şi lămâie. Totodată, creşteţi cantitatea de ceapă şi usturoi din mâncare, datorită efectului lor antioxidant. Trei zile pe săptămână mâncaţi peşte la grătar pentru conţinutul bogat de omega 3 şi seleniu. Consumaţi foarte des legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, pătrunjelul, ţelina. Sfecla roşie este o sursă importantă de energie vindecătoare. Nucile, alunele şi migdalele crude şi nesărate sunt foarte benefice pentru sănătate. De asemenea, beţi doi litri de apă pe zi" - a mai precizat acesta.