Curmalele combat hipertensiunea arterială şi întăresc imunitatea
Curmalele sunt printre cele mai nutritive fructe, astfel că sunt recomandate în multe diete sanatoase. Vechii egipteni considerau curmalele un simbol al fertilității.
14 Ianuarie 2016, 07:02
Astăzi, curmalele sunt cultivate în Peninsula Arabică, Iran, Egipt, Irak, Spania, Italia și Statele Unite ale Americii. Există mai mult de 600 de soiuri.
Conțin zahăr natural, care este ușor de absorbit și digerat, astfel, este sigur și reconfortant pentru stomac.
Oamenii de ştiinţă ne recomandă să consumăm curmale în fiecare zi, deoarece conţin substanţe care ajută la reglarea tensiunii arteriale şi întăresc sistemul imunitar.
Conform unui studiu, publicat în Revista internaţională de medicină clinică şi experimentală, curmalele conţin mulţi antioxidanţi, care blochează radicalii liberi din organism.
Curmalele conţin cantităţi importante de polifenoli – antioxidanţi care reduc mortalitatea în cazurile de cancer, precum şi beta D-glucan, o substanţă care s-a dovedit eficientă în distrugerea celulelor canceroase, în testele de laborator efectuate pe animale.
Aceste fructe sunt o sursă bogată şi de potasiu, care ajută în cazul problemelor legate de hipertensiune arterială, precum şi de mangan, cupru şi seleniu, care stimulează sistemul imunitar. Potrivit oamenilor de ştiinţă, combinaţia de minerale din aceste fructe este foarte utilă şi ajută la metabolizarea conţinutului ridicat de zahăr, astfel încât să nu se transforme în grăsime.