Ascultă Radio Antena Satelor Live

De ce nu trebuie să consumăm prea mult UNT

Este un avertisment lansat de autorii unei cercetări a cărei finanțare a fost asigurată de Fundația daneză de studii pentru industria laptelui.

16 Octombrie 2015, 05:16

Publicata in American Journal of Clinical Nutrition si preluata de Washington Post, lucrarea sustine ca fie si un consum redus de unt antreneaza o crestere a colesterolului.

"Se intampla extrem de rar ca un studiu finantat de o structura care reprezinta un anumit sector industrial sa ajunga la concluzii care, practic, contravin intereselor industriei respective", a comentat Marion Nestle, profesor de nutritie si alimentatie la Universitatea din New York.

Este pe dos fata de practicile obisnuite, a subliniat expertul, mentionand ca, incepand din luna martie, au fost publicate 37 de studii care mai de care mai laudative la adresa produselor care au facut obiectul analizei lor, de la sucul de portocale si branzeturile bogate in grasimi, la coca cola.

In marea majoritate a cazurilor, autorii acestor lucrari au incercat, prin tot felul de argumente minutios imbracate in limbaj stiintific, destul de greu accesibil publicului larg, sa atenueze efectele nocive a produselor studiate asupra sanatatii omului.

Numai o mica parte dintre acele rapoarte au sustinut contrariul.

Untul a scapat, se pare, normei generale. Iar concluzia studiului elaborat pe aceasta tema este ca fie si consumat cu moderatie, untul antreneaza o crestere a nivelului de colesterol din sange. Drept alternativa cercetatorii recomanda uleiul de masline.

Sursa: incomemagazine.ro

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană