Durerea de ureche: Cum poți scăpa de ea cu ajutorul tratamentelor naturiste
Durerile de ureche sunt foarte frecvente, mai ales la copii. O persoană cu durere la nivelul urechii simte un disconfort în urechea externă sau urechea internă. Aceste dureri pot fi cauzate de o accidentare, o inflamație sau de o infecție.
27 Martie 2017, 08:03
Cele mai frecvente cauze de durere la nivelul urechii sunt cauzate de infecții, cum ar fi otita medie sau otita externă. Otita medie este o infecție a urechii medii, în timp ce otita externă este o infecție a canalului urechii.
Urechea este implicată în auzul și echilibrul nostru. Deci, problemele la urechi pot provoca alte simptome, cum ar fi pierderea auzului sau amețeli.
Simptomele care pot apărea la otita externă includ roșeață urechii, umflarea urechii, sensibilitate la ureche și scurgeri din canalul auditiv.
Alte simptome care pot apărea la otita medie includ febră, congestie sinusală, pierderea auzului, amețeli și vertij.
Durerile de ureche dispar de multe ori fără niciun tratament. Cu toate acestea, în cazul în care durerea persistă sau se agravează, poate fi necesar să vă consulte un medic specialist. (PM)
Ce se întâmplă în timpul unei răceli sau alergii: timpanul (membrana din urechea mijlocie), se poate inflama, iar mucusul produs nu se mai drenează în gât, cum este normal. Prin urmare, apare o senzație de durere și presiune în urechi.
Bacteriile se înmulțesc în acest mediu umed și dau naștere infecției.
Uleiul de lumânărică (Verbascum thapsus) vă poate ajuta să scăpați de durere și de inflamaţia urechii. Acest remediu popular nu este foarte bine studiat de comunitatea ştiinţifică, dar se pare că proprietăţile vindecătoare s-ar datora zaharurilor şi mucilagiilor pe care le conţine.
Mod de administrare: Procurați-vă ulei de lumânărică de la magazinele cu produse naturiste. Pentru tratament, întindeți-vă, pe o parte, cu urechea afectată în sus. Puneți două sau trei picături în canalul urechii și masați partea externă a urechii cu degetele.
Uleiul are actiune imediată asupra durerii, dar efectul nu este de durată. Repetați tratamentul la câteva ore, timp de două sau trei zile. De asemenea, puteți utiliza comprese calde cu sare aplicate pe urechea afectată…
Dacă durerea devine prea puternică, apar scurgeri sau vi se tulbura vederea, consultați de urgenţă un medic. Nu utilizați picăturile dacă aveți timpanul perforat.