Efectul uimitor al consumului de lămâi congelate asupra sănătății
Nu mai este un secret faptul că lămâia reprezintă unul dintre cele mai puternice și mai apreciate remedii naturale. Din vremuri străvechi și până în prezent, acest fruct-minune nu contenește să ne surprindă cu efectele lui benefice. Importanța lămâilor în întărirea sistemului imunitar, în purificarea sângelui și în lupta organismului împotriva bolilor este unanim recunoscută și general acceptată.
23 Ianuarie 2016, 08:56
Efectele pozitive ale lămâiei asupra sănătății se datorează mai multor elemente nutritive din compoziția acesteia: vitamina C, vitamina B, fosfor, calciu, potasiu, retinol, acid ascorbic, tocoferol, niacina și piridoxina.
Lămâile sunt benefice în tratarea chisturilor şi a paraziţilor interni. De asemenea, reglează tensiunea arterială, ajută vindecarea depresiei, combate stresul şi tulburările nervoase. Efectele benefice ale acestor citrice au căpătat, în urma unor cercetări relativ recente, o importanţă majoră în raport cu prevenirea și tratarea cancerului. Proprietățile sale antioxidante și anticancerigene provin de la flavonoide, un complex de substanțe care protejează celulele organismului.
Dacă până acum, era recomandat consumul acestor citrice în stare proaspătă, accentuându-se asupra consumului sucului de lămâie, în prezent, oamenii de știință susţin că fructul trebuie folosit în întregime pentru proprietăţile sale ce ajută vindecarea. Potrivit studiilor, coaja lămâiei conţine de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul în sine de la acelaşi fruct. Coaja ajută la eliminarea toxinelor din corp.
Mai mult decât atât, prin procesul de congelare al lămâilor, proprietățile regenerative pentru sănătate ale acestora se schimbă și se intensifică, contribuind în mod evident la eradicarea elementelor toxice din organism, susțin specialiștii.
Unul dintre cei mai eficienţi producători de medicamente la nivel mondial a mărturisit că procesul de congelare a lămâilor poate activa proprietăţile citricelor de combatere a cancerului și a bolilor inflamatorii. Mai bine de 20 de teste efectuate în laborator confirmă randamentul acestui remediu.
Eficienţa sporită a lămâilor congelate în procesul de reducere a celulelor canceroase prezente în organism a fost confirmat și întărit de medici, care afirmă că această metodă este de 10.000 de ori mai eficientă decât chimioterapia clasică. Efectul este mai intens atunci când acestui remediu i se adaugă bicarbonat de sodiu.
Pentru a beneficia de efectele revoluționare ale consumului de lămâi congelate, tot ce trebuie să faci este să cumperi lămâi şi să le speli cât poţi de bine, după care să le pui la congelator. După ce le congelezi, dă-le prin răzătoare sau toacă-le mărunt fără să îndepărtezi coaja. După ce rezultatul se decongelează, folosește lămâia cât mai des în alimentaţie sau consum-o în stare naturală.