Florile de salcâm combat insomniile și stările anxioase
Florile de salcam sunt folosite in medicina traditionala si naturala pentru a trata insomnia, herpesul, gastrita si pentru a restabili apetitul. Florile de salcâm au o aromă inconfundabilă, despre care se spune că are un efect ușor sedativ asupra sistemului nervos, reducând anxietatea.
23 Mai 2017, 05:35
Pentru a profita de această plantă frumoasă, putem folosi aromaterapia cu flori de salcam, așezate în camere unde dormim. (PM)
Una dintre cele mai importante proprietati ale florilor de salcam este aceea de calmare si tonifiere a organismului celor care suferă de nevroze.
De asemenea, sunt binecunoscute efectele antitusive, antispasmodice, emoliente, antiseptice, antinevralgice, calmante, usor sedative etc. Efectele vindecatoare ale florilor de salcam se exercita la toate persoanele, indiferent de varsta.
Actiunile asupra sistemului nervos se manifesta prin capacitatea de a linisti, de a calma si de a tonifia organismul.
Produsele din flori de salcam sunt utilizate in multe afectiuni psihosomatice care apar drept consecinte directe ale unor tensiuni sufletesti:
• stari conflictuale frecvente, cu tendinte de agresivitate si criticism exagerat;
• accese de manie si iritabilitate psihica;
• crampe musculare de natura nervoasa;
• epuizare nervoasa si a fortei fizice si intelectuale, degradand pana la insomnii, stari de anxietate si depresie psihica prelungita;
• reactii necontrolate la stari stresante, dureri de cap si migrene pe fond de stres;
• tulburari de memorie, de echilibru si de vaz ajungand, in unele cazuri, la eruptii herpetice pe piele;
• tulburari de apetit, cu lipsa poftei de mancare sau cu foame excesiva, produse de o stare de gol afectiv, respectiv o lipsa a „hranei sufletesti".