Fructele de merişor contribuie la combaterea cancerului de colon
Fructele de merişor ar putea deveni o armă de luptă eficientă împotriva cancerului de colon, deoarece contribuie la diminuarea tumorilor canceroase de la nivelul intestinului, afirmă Catherine Neto, profesor la University of Massachusetts şi coordonatorul unui studiu.
01 Septembrie 2015, 08:43
Cercetătorii americani au produs trei tipuri de extract-pudră de merişor - una din fructe integrale, una conţinând doar substanţele chimice active din merişor, care se numesc polifenoli, şi una ce include doar ceilalţi compuşi din fructul de merişor, fără polifenoli, informează dailymail.co.uk.
Cele trei tipuri de extract, echivalente cu o lingură de merişoare pe zi, au fost incluse în alimentaţia zilnică a şoarecilor care sufereau de cancer de colon.
După 20 de săptămâni, şoarecii din primul grup mai aveau doar jumătate din numărul de tumori identificate. De asemenea, extractul de merişor a determinat o reducere a markerilor specifici inflamaţiilor.
Cercetătorii americani spun că unele dintre aceste beneficii pentru sănătate ar putea să nu fie generate de sucul de merişor, deoarece acest lichid nu conţine anumite substanţe care se găsesc în coaja fructului.