Fructele dulci din palmier cu 15 vitamine şi multiple beneficii pentru sănătate
Cu un aspect uscat şi uşor "şifonat" care nu atrage la prima vedere, dar cu un gust dulce şi aromat care cucereşte, curmalele se numără printre cele mai sănătoase fructe din lume, fiind de multe ori catalogate drept "hrana ideală".
26 Martie 2019, 15:03
Comoara curmalelor este ascunsă, în cea mai mare parte, în pojghiţa subţire care protejează şi înveleşte aceste fructe exotice. Aceasta conţine aproape toate vitaminele (15 la număr) şi microelemente extrem de importante pentru buna funcţionare a organismului precum fier, fosfor, cupru, magneziu, calciu, potasiu şi mangan. Mai mult decât atât, datorită conţinutului lor bogat în aminoacizi, fluor şi seleniu, curmalele sunt de real ajutor în tratarea bolilor de inimă.
Aflate în vârful topului printre fructele uscate cu beneficii însemnate pentru sănătate, curmalele sunt indicate, datorită conţinutului lor bogat în celuloză şi al faptului că sunt foarte uşor de digerat, în tratarea afecţiunilor digestive, la curăţarea tractului gastro-intestinal şi la restabilirea florei intestinale.
Curmalele reprezintă un excelent energizant. Combinaţia de glucoză cu vitamina B5, prezentă în curmale în cantităţi mari, este un stimulent bun pentru muşchi, cărora le creşte rezistenţa şi ajută la obţinerea de rezultate spectaculoase în sport, fapt pentru care le sunt recomandate atleţilor.
Niacina, acidul pantotenic şi riboflavina din curmale ajută organismul să metabolizeze carbohidraţi, proteine şi grăsimi şi contribuie la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge. Consumul de curmale contribuie activ, printre multe alte multe beneficii pentru sănătate, la protecţia împotriva deteriorării celulelor, ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral şi previne cancerul de colon, de prostată, de sân, endometrial, pulmonar şi cancerul pancreatic.
Iată care sunt celelalte avantaje ale consumului de curmale:
- îmbunătăţesc digestia
- reglează greutatea corporală
- întăresc sistemul imunitar
- tratează anemia
- stimulează activitatea creierului şi îmbunătăţesc memoria
- au grijă de vedere, menţinând acuitatea vizuală.
Foto: Pixabay