Ascultă Radio Antena Satelor Live

Fructele medicament pentru ficat și vezica biliară. 23 de motive să le consumi

Aceste fructe, cu un conținut de 20 de ori mai bogat de vitamina C decât portocalele, sunt recomandate în tratarea afecțiunilor întregii familii. Efectele curative ale acestor fructe mici și roșii, uneori și verzi, sunt menționate de medicina tradițională chineză încă de acum 3.000 de ani.

20 Martie 2016, 07:06

Agrișele, căci despre ele este vorba, sunt o sursă naturală de sănătate, având în compoziția lor acizii citric, malic (ideal in acidificarea urinei) si tartric, celuloza, recunoscută pentru reglarea tractului intestinal, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substanțe grase, zaharuri și vitaminele A, B1, B2, C, P.

Datorită proprietăților sale de top, acestea pot trata cu succes afecțiunile respiratorii, iar nutrienții din compoziție ajută la absorbția vitaminelor, mineralelor și proteinelor din hrana zilnică. În plus, pot fi considerate un adevărat medicament pentru ficat și vezica biliară, având și importante influențe asupra activității cardiovasculare.

Cercetările au arătat că agrișele favorizează formarea globulelor roșii, iar o cură de agrișe poate întări unghiile și dinții sensibili. De asemenea, agrișele au și proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene puternice.

Având numai 48 de calorii / 100 grame, agrișele sunt recomandate în curele de slăbire, pentru efectul lor tonic, dar au și importante beneficii asupra fertilității feminine, protejând întregul aparat reproducător.

Acestea sunt beneficiile pe care consumul de agrișe le aduce sănătății:

1. extractul de agrișe încetinește activitatea osteoclastică, cea de distrugere a oaselor
2. previn hiperlipidemia (dereglări ale nivelului de lipide și lipoproteine din sânge) prin atenuarea stresului oxidativ care are loc odată cu procesul de îmbătrânire
3. acționează asupra tensiunii arteriale, fiind recomandate hipertensivilor
4. mențin rinichii sănătoși și previn infecțiile urinare și uterine
5. sucul de agrișe este util pentru îmbunătățirea vederii, reduce riscul de cataracta sau hipermetropie, dar și al degenerării maculare. Consumă agrișe alături de miere pentru îmbunătățirea vederii
6. au efect diuretic, ajutând organismul să elimine toxinele, excesul de sare, apă și acid uric
7. tratează candidoza cronică și infecțiile bacteriene și parazitare
8. întăresc mușchii inimii, fiind bogate în antioxidanți, antocianine, flavonoide și potasiu
9. ajută în prevenția cancerului de colon
10. pudra de agrișe ajută ca tratament facial în eliminarea coșurilor și a acneei și previne mătreața
11. au rol anti-aging, intervenind în tratarea problemelor de piele
12. ajută la creșterea și pigmentarea părului, întăresc rădăcinile părului și îi mențin culoarea
13. susțin și întăresc sistemul imunitar, ceea ce va crește rezistența la boli
14. purifică sângele și sporesc producția de globule roșii
15. scad nivelul colesterolului din sânge
16. susțin sănătatea creierului, îmbunătățesc memoria și puterea de concentrare
17. ajută în cazul dereglărilor ficatului, fiind un tonic grozav al acestui organ
18. ajută la eliberarea de sindromul gastric și hiperclorhidrie (senzația de arsură a stomacului)
19. reglează ciclul menstrual și reduce durerile și crampele menstruale
20. acționează ca un agent antiinflamator, suprimând inflamațiile și durerile
21. pudra de agrișe, alături de ridichi ajută la eliminarea pietrelor la rinichi
22. ajută la îmbunătățirea metabolismului proteic și te ajută să slăbești
23. sprijină sistemul reproducător masculin și feminin și pot combate problemele de infertilitate

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană