Glicemie mărită? 5 MIRODENII care te ajută să scazi în mod natural nivelul glucozei din sânge
Glicemia mărită este pricipalul factor care indică predispoziţia la diabet. Aceasta este influenţată de cantitatea de glucoză care se află în sânge și prezintă riscuri majore pentru creier, vasele de sânge și pentru întregul organism.
29 Mai 2017, 09:45
Valorile ridicate pe termen lung ale glicemiei arată o tulburare a metabolismului glucidic care, de obicei, precede diabetul. O glicemie normală, înainte de masă, nu trebuie să depăşească 100mg/dl, iar glicemia la două ore după masă nu trebuie să depăşească 140mg/dl. Valorile pe nemâncate ale glicemiei mai mari de 126mg/dl sau mai mari de 200mg/dl oricând în timpul zilei indică instalarea diabetului zaharat.
Glicemie mărită – remedii pe bază de condimente
Grație proprietăților lor extrem de prețioase, condimentele au fost apreciate și folosite în scop medicinal cu mii de ani în urmă. Nu întâmplător acestea au căpătat o valoare terapeutică incotestabilă, comparată uneori cu cea a aurului.
Iată care sunt condimentele care, consumate în mod regulat, ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge:
1. Scorțișoara
Scorțișoara este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru diabetici, contribuind în mod real la echilibrarea glicemiei în timpul consumului de alimente. Responsabilă de acest efect benefic este cinamaldehida, ingredientul activ al scorțișoarei. Aceasta promovează eliberarea insulinei, îmbunătățește sensibilitatea la insulină și crește disponibilitatea organismului la acest hormon secretat de pancreas.
2. Ghimbirul
Rădăcina de ghimbir are proprietăți antidiabetice, hipolipidice și antioxidative, ceea ce-l face un aliat în controlul nivelului de zahăr din sânge. Ghimbirul poate să îmbunătățească și sensibilitatea la insulină, la fel cum are efect în reducerea stresului oxidativ, dezechilibru corelat cu boli ca diabetul.
3. Cuișoarele
Acest condiment este foarte valoros din punct de vedere medicinal, iar abilitatea de a scădea glicemia este una dintre principalele sale proprietăți.
Dintre toate condimentele, cuișoarele au una dintre cele mai bogate rezerve de antioxidanți, conținând 80 mg de vitamina C per 100 g, dar și beta-caroten, vitamina E, seleniu, fibre, fitosteroli și numeroase minerale esențiale.
4. Usturoiul
Chiar dacă nu este un condiment în sine, usturoiul nu putea lipsi din această lista, mulțumită versatilității sale, putând fi inclus într-o varietate de preparate culinare și capacității uimitoare de a reduce nivelul de glucoză din sânge. De aceea, diabeticilor le este recomandat să adauge fără probleme usturoi în mâncăruri, deoarece acesta acționează ca antidiabetic și hipolipidic.
Usturoiul conține compuși cu sulf care protejează corpul de procesul oxidativ și de creștere nivelului de colesterol. Suplimentarea usturoiului în dietă scade nivelul glicemiei în cazul celor care suferă de diabet de tip 2.
5. Busuiocul
Una dintre ierburile aromatice folosite cu succes pentru scăderea nivelului de glucoză din sânge este busuiocul. Acesta are puterea de a reduce cu circa 7% nivelul glicemiei de după masă și cu 17% al nivelului de glucoză din sânge măsurat între mese. Așa că, dacă suferiți de diabet, nu ezitați să îl consumați cât mai des.â