Grăsimea viscerală: 5 alimente pentru micul dejun, care te ajută să scapi de ea
Grăsimea viscerală - țesut adipos situat în abdomen - este periculoasă pentru sănătate atunci când este în exces. Dar anumite alimente te pot ajuta să scapi de el. Dieteticianul american Janet Coleman detaliază alimentele pentru micul dejun pentru a reduce grăsimea de pe burtă.
27 Februarie 2022, 18:52
Grăsimea viscerală, numită și grăsime abdominală, este o acumulare de țesut gras în abdomen. Excesul său – pe lângă faptul că este inestetic – este un factor de risc pentru sănătate. Printre altele, poate favoriza dezvoltarea diabetului de tip 2, a hipertensiunii arteriale și a hipercolesterolemiei.
Un mod destul de simplu de a spune dacă aveți prea multă grăsime abdominală: măsurați circumferința taliei. Nu trebuie să depășească 80 cm pentru femei și 94 cm pentru bărbați. Pentru un anumit diagnostic, cel mai bine este să faceți un profil lipidic și să măsurați tensiunea arterială. Dacă vrei să pierzi grăsimea de pe burtă, poate fi greu să știi de unde să începi. Dietista Janet Coleman a împărtășit sfaturile ei pe paginile colegilor noștri de la eatthis.
Schimbați-vă micul dejun pentru a pierde grăsimea de pe burtă
Dieteticianul recunoaște că este complicat să pierzi această grăsime care înconjoară organele interne prezente în abdomen. Cu toate acestea, este posibil să luptăm împotriva dezvoltării sale făcând anumite modificări alimentare. Expertul consideră că este posibil să se reducă „în special prin consumul de mai multe fibre și proteine și bând suficientă apă pentru a rămâne hidratat”.
De asemenea, poate fi bine să vă regândiți meniul pentru prima masă a zilei „Mâncarea unui mic dejun echilibrat ajută la pierderea în greutate în general, pentru că îți stimulează metabolismul”, este de acord expertul. Ea avertizează, totuși, „dacă vrei să pierzi în special grăsimea de pe abdomen, va trebui să mănânci mai bine toată ziua, nu doar la micul dejun”.
Pentru a vă ajuta să vă începeți ziua sănătos și să luptați împotriva formării grăsimii viscerale, dieteticianul a enumerat 5 alimente pe care să le consumați la micul dejun. Vi le prezentăm în imaginea de mai jos:
1. Terci
Terciul (facut din fulgi de ovaz) are multe beneficii pentru sanatate. Ajută la stabilizarea zahărului din sânge, scade colesterolul și facilitează gestionarea pierderii în greutate.
Beneficiile ovăzului rulat pot fi atribuite conținutului său ridicat de fibre solubile, care este un nutrient esențial în pierderea în greutate. Un studiu din Jurnalul American de Nutriție Clinică arată că aportul de fibre solubile este legat în mod specific de grăsimea abdominală inferioară.
2. Migdale și nuci
Migdalele și alte nuci pot fi o modalitate excelentă de a reduce grăsimea de pe burtă. Sunt surse de proteine vegetale și grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3. „Omega-3 pot ajuta la reglarea glicemiei și a insulinei, care este importantă pentru reducerea grăsimii de pe abdomen”.
3. Alimente fermentate: chefir, iaurt...
Alimentele fermentate ajută la pierderea grăsimii de pe abdomen conform studiilor. Cea mai simplă variantă este să mănânci iaurt, dar iubitorii de micul dejun mai aventuroși și mai sărati pot încerca și chefir sau kimchi.
4. Fructe
Fructele sunt alimente grozave de adăugat la micul dejun pentru a ajuta la reducerea grăsimii de pe burtă, deoarece pot ajuta la scăderea poftei de zahăr pe parcursul zilei și vă pot menține sătul mai mult timp datorită conținutului de fibre.
Căpșunile și afinele sunt deosebit de interesante deoarece conțin flavonoide. Papaya, rodia, mărul verde, kiwi și portocalele pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol.
5. Somon
Este adevărat că alimentele sărate sunt rareori incluse în micul dejun francez. Totuși, pot fi și o opțiune sănătoasă. Expertul recomandă, printre altele, somonul, bogat în omega 3.