Ascultă Radio Antena Satelor Live

Grâul încolţit, un aliment şi totodată un medicament minune

Grâul încolţit este un stimulator extrem de important al activităţii vitale a organismului uman, datorită conţinutului bogat în complexul de vitamina B şi în multe alte vitamine, cât şi a diferiţilor fermenţi (enzime) necesare pentru reglarea proceselor interne din organism.

11 August 2015, 08:46

În multe boli, după o săptămână-două de consum al boabelor încolţite de grâu, la oamenii de orice vârstă se constată o vizibilă îmbunătăţire a stării de sănătate şi apoi o însănătoşire completă. Folosirea acestei metode nu este periculoasă şi este foarte eficientă.

Doctorul francez Jean Valnet în lucrarea sa, „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale” (Editura „Ceres”, Bucureşti, 1991), scrie: „(…) excepţionala bogăţie a constituenţilor lui (a grâului – n.r.) autorizează cercetatorii care s-au aplecat asupra problemelor sănătăţii să afirme că ar da o grea lovitură dezvoltării tot mai accentuate a diabetului, a asteniilor, a nevrozelor, a nevritelor, a bolilor cardiovasculare, a cazurilor de cancer”.

Tratamentul cu grâu încolţit. Ce este grâul încolţit?

Germenii de grâu (grâul încolţit) sunt seminţe care trec din starea de viaţă latentă în stare activă, proces care determină o serie de transformări biochimice şi de structură. În acest moment, sămânţa încolţită conţine maximum de substanţe folositoare organismului uman.

Iată câteva cantităţi de minerale uşor de asimilat de către organism, conţinute de 100 grame germeni de grâu: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%).

La aceste minerale se adaugă vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime şi anumiţi hormoni vegetali, cu structură foarte puţin cunoscută, care au efecte terapeutice extraordinare.

Durata curei

Pentru a observa primele efecte ale consumării grâului încolţit este necesară trecerea a 3-4 săptămâni. Stabilizarea efectelor apare, însă, după 2-3 luni şi 6-12 luni în cazul persoanelor devitalizate sau care suferă de afecţiuni grave.

Doza de grâu consumată zilnic

Doza terapeutică la adulţi este de 3-6 linguri pe zi; la copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi; la copii de 2-6 ani, doza este de 1-3 linguriţe pe zi.

Administrarea

Administrarea germenilor de grâu se face dimineaţa, pe stomacul gol. Grâul încolţit se dă prin maşina de tocat, pentru a fi mărunţit, după care se amestecă cu miere.

Există şi o serie de reţete de combinare a grâului germinat cu alte alimente-medicament.

Acţiuni terapeutice ale acestei cure

Primele efecte care se observă la această cură sunt: oprirea căderii părului, mărirea sau refacerea acuităţii vizuale, îmbunătăţirea coordonării mişcărilor, întărirea dinţilor, înfrumuseţarea pielii, reglarea activităţii nervoase (germenii de grâu au şi un efect uşor sedativ), mărirea vitalităţii.

Indicaţii

Grâul încolţit este indicat în: lcreştere, tratamentul întârzierilor de creştere la copii; lboli de piele (acnee, eczeme, afecţiuni infecţioase recidivante); lîmbătrânire, îmbătrânire prematură; lafecţiuni hepatice; subponderalitate (are efect reglator asupra greutăţii corporale); la femei – în cazurile de estompare a caracterelor feminine: talia îngustă, bazinul larg, vocea subţire, lipsa pilozitaţilor (părului) din zona abdomenului, spatelui, facială etc; ltromboflebită; larterită; ltumori ale stomacului, tumori în general; lcancer; lafecţiuni oculare; lafecţiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm şi bronşită); limpotenţă şi sterilitate masculină (pentru bărbaţii cu vitalitate generală foarte scăzută); lamenoree, dismenoree (la femeile cu o constituţie fragilă, anemice); lanemie, lipsă de calciu şi magneziu; ldureri de cap, migrene, insomnie.

Contraindicaţii ale curei cu grâu încolţit

Germenii de grâu sunt contraindicaţi persoanelor care se confruntă cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism. În consecinţă, femeile cu ciclu menstrual foarte abundent, bărbaţi cu tendinţa spre efeminare vor folosi cu prudenţă acest remediu-minune, care în cazul lor ar putea să accentueze anumite probleme.

Citeste articolul complet pe ziarulunirea.ro

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană