Ascultă Radio Antena Satelor Live

Iaurtul: antidot pentru respirația urât mirositoare

Ingredientul activ din iaurt este un antidot pentru respiratia urat mirositoare. Un nou studiu a aratat ca, daca se consuma iaurt in fiecare zi, se poate mentine respiratia proaspata, ferita de mirosuri urate. Cercetatorii au descoperit ca sase lingurite de iaurt pe zi reduc nivelul de mirosuri din gura, de exemplu, cel de sulf.

02 Mai 2017, 07:46

Bacteriile active din iaurt – adica Streptococcus Thermophilus sau Lactobacillus bulgaricus, in functie de sortiment, au un efect benefic asupra respiratiei tale.

Iaurtul: antidot pentru respiratia urat mirositoare

In studiu s-a cercetat efectul iaurtului asupra bacteriilor din gura.

Inainte de inceperea studiului, celor 24 de voluntari li s-a cerut sa evite iaurtul si alte alimente care contin aceeasi bacterie ca iaurtul, precum branza sau muraturile, timp de doua saptamani.

Apoi, cerecetatrii au recoltat saliva si mostre de pe limba pentru a masura nivelul bacteriilor si a compusilor care dau miros urat in gura.

Dupa aceea, in timpul studiului, participantii au consumat 300 grame de iaurt de doua ori pe zi, timp de sase saptamani.

La sfarsitul studiului, cercetatorii au luat din nou probe de la participanti si au descoperit ca substantele care duc la mirosul urat din gura au scazut cu 80%. De asemenea, placa si bolile gingivale au scazut considerabil…

Cu toate ca mai trebuie efectuate studii pentru mai multe certitudini, specialistii recomanda introducerea iaurtului in dieta zilnica pentru a lupta impotriva respiratiei urat mirositoare.

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană