Iaurtul: antidot pentru respirația urât mirositoare
Ingredientul activ din iaurt este un antidot pentru respiratia urat mirositoare. Un nou studiu a aratat ca, daca se consuma iaurt in fiecare zi, se poate mentine respiratia proaspata, ferita de mirosuri urate. Cercetatorii au descoperit ca sase lingurite de iaurt pe zi reduc nivelul de mirosuri din gura, de exemplu, cel de sulf.
02 Mai 2017, 07:46
Bacteriile active din iaurt – adica Streptococcus Thermophilus sau Lactobacillus bulgaricus, in functie de sortiment, au un efect benefic asupra respiratiei tale.
Iaurtul: antidot pentru respiratia urat mirositoare
In studiu s-a cercetat efectul iaurtului asupra bacteriilor din gura.
Inainte de inceperea studiului, celor 24 de voluntari li s-a cerut sa evite iaurtul si alte alimente care contin aceeasi bacterie ca iaurtul, precum branza sau muraturile, timp de doua saptamani.
Apoi, cerecetatrii au recoltat saliva si mostre de pe limba pentru a masura nivelul bacteriilor si a compusilor care dau miros urat in gura.
Dupa aceea, in timpul studiului, participantii au consumat 300 grame de iaurt de doua ori pe zi, timp de sase saptamani.
La sfarsitul studiului, cercetatorii au luat din nou probe de la participanti si au descoperit ca substantele care duc la mirosul urat din gura au scazut cu 80%. De asemenea, placa si bolile gingivale au scazut considerabil…
Cu toate ca mai trebuie efectuate studii pentru mai multe certitudini, specialistii recomanda introducerea iaurtului in dieta zilnica pentru a lupta impotriva respiratiei urat mirositoare.