Iaurtul, în topul alimentelor esenţiale
O alimentaţie sănătoasă şi echilibrată are beneficii atât pe plan fizic, cât şi emoţional, ajutându-ne să luptăm cu bolile şi îmbătrânirea prematură, dar şi cu stresul cotidian, spun specialiştii în nutriţie.
31 Martie 2016, 06:51
Pe primele poziţii în topul alimentelor cu nutrienți esențiali și cu puține calorii se găsesc: legumele, fructele și iaurtul probiotic.
“Este dovedit că alimente precum fructele, legumele și iaurtul cu probiotice se situează în topul ierarhiei unei alimentații sănătoase din punctul de vedere al aportului de nutrienți esențiali, cu un număr redus de calorii”, a spus, cu ocazia lansării unui nou tip de iaurt, prof. dr. Nicolae Hâncu, specialist în boli de nutriție și metabolice.
Acesta a explicat că, pentru o funcționare corectă a sistemului digestiv, organismul are nevoie de bacterii vii, iar iaurtul este cea mai bună sursă.
“Pe lângă contribuția sa la menținerea sau refacerea florei intestinale, iaurtul contribuie și la scăderea substanțială a riscului de diabet sau de boli cardiovasculare, la diminuarea efectului inflamator și facilitează scăderea în greutate”, a explicat Hâncu.
Există, de asemenea, o comunicarea bidirecțională între creier și sistemul digestiv, iar persoanele care consumă zilnic aceste probiotice reacţionează mai puţin la emoţiile negative, gestionând mai bine stresul.(M.C.)