La ce e bun uleiul de cătină
Numită şi „ginsengul românesc“, cătina este o plantă a cărei virtuţi au fost descoperite de greci, chinezi şi mongoli. Folosită şi sub formă de ulei, aceasta are numeroase întrebuinţări pentru sănătate.
22 Iulie 2015, 04:22
Stimulează sistemul imunitar
Bogat în vitamine (A, C, E), minerale, beta-caroten şi flavonoide, uleiul de cătină stimulează sistemul imunitar şi poate preveni deficitul de vitamina A din organism. Mai mult decât atât, are acţiune antibacteriană şi împiedică înmulţirea bacteriilor. Apelează la uleiul de cătină în tratarea răcelilor, a simptomelor febrile, dar şi în perioada de însănătoşire.
Accelerează vindecarea
Cercetătorii spun că acest ulei stimulează vindecarea colitei, eroziunilor colului uterin, ale stomacului, ulcerului duodenal. Totodată, cătina grăbeşte viteza de vindecare a arsurilor (inclusiv solare), eczemele, ulceraţiilor rezultate în urma radiaţiilor, micilor zgârieturi sau tăieturi.