Lapte de capră – beneficii pentru sănătate
Laptele de capră a devenit o alegere din ce în ce mai populară în ultimii ani, datorită numeroaselor beneficii pe care le are asupra sănătății.
05 Noiembrie 2015, 06:48
Desi caprele produc aproximativ 2% din cantitatea de lapte globala, este mai usor si convenabil de procesat, omogenizarea nefiind necesara in acest caz. Anumite studii sugereaza ca acest tip de lapte sa nu fie consumat de catre copii la varsta frageda, deoarece acestia au nevoi nutritionale unice in stadiile de dezvoltare.
Insa cu timpul, compozitia chimica si impactul pe care acest produs il are asupra organismului este de preferat in schimbul laptelui provenit de la vaci.
De exemplu, persoanele care au intoleranta la lactoza digera laptele de capra mult mai bine decat laptele de vaca, fapt ce se datoreaza prezentei intr-un nivel ridicat al acizilor grasi (un nivel dublu). Laptele de capra se adauga in branzeturi, unt, inghetata si se foloseste in iaurturi, foarte multe produse fiind considerate delicatese, avand o consistenta bogata.
Desi prevalenta laptelui de vaca nu pare sa dispara in viitorul apropiat, este important sa intelegem ca exista si alte optiuni, ce ne pot imbunatati sanatatea. Iata cateva dintre beneficiile laptelui de capra asupra organismului.
Lapte de capra, ajutor pentru intarirea sistemului osos
O caracteristica foarte importanta a tuturor produselor lactate este capacitatea de a intari sistemul osos. Este principalul motiv pentru care se recomanda copiilor, laptele fiind bogat in calciu. Laptele de capra nu este o exceptie si, in plus, acesta are un nivel comparabil cu cel de vaca, dar fara efecte secundare.
Se asigura un depozit de calciu bogat si stabil, iar oasele nu sunt supuse pierderii in densitate experimentata la varsta inaintata, prevenindu-se astfel osteoporoza.