Mâncarea gătită în casă reduce riscul de diabet zaharat
Mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă decât mâncarea pregătită în oraş şi reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, arată un studiu.
24 Noiembrie 2015, 08:46
Persoanele care mănâncă între 11 şi 14 prânzuri sau cine pe săptămână - sau circa două mese gătite în casă în fiecare zi - prezintă un risc cu 13% mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2 în comparaţie cu cei care consumă mai puţin de şase prânzuri sau cine pregătite în casă pe săptămână, susţine un studiu prezentat la reuniunea anuală a American Heart Association, care a avut loc în Orlando, Florida.
Studiul s-a desfăşurat pe 58.000 de femei şi 41.000 de bărbaţi, monitorizaţi pe o perioadă de circa 36 de ani, între 1986 şi 2012.
Niciunul dintre participanţi nu fusese diagnosticat cu diabet, boli cardiovasculare sau cancer la începutul studiului.