Ascultă Radio Antena Satelor Live

Medicina tradițională rusă

Rusia, prin diversitatea formelor de relief, a adus foarte multe imbunatatiri si adaugari in medicina traditionala mondiala. Despre rusi si experienta lor in medicina traditionala, putem prezenta lucrurile, punand de la inceput accentul pe faptul ca problema sanatatii poporului rus a fost abordata intotdeauna cu toata seriozitatea.

11 Octombrie 2016, 12:55

Toti vindecatorii mari ai poporului, indiferent in care parte a Rusiei isi desfasurau activitatea, au fost chemati ca sa arate din experienta lor. S-a procedat asa pentru ca Rusia are o diversitate de clima uriasa si in fiecare zona tratamentul in medicina traditionala este altfel si metodele terapeutice, la fel, sunt foarte diversificate. In primul rand, dupa ce toti vindecatorii au fost chemati, s-a discutat despre increderea reciproca in diversele tratamente din medicina traditionala ruseasca. Increderea este un factor foarte important pentru a accepta tratamentele de medicina traditionala, in speta cea ruseasca, si a putea obtine rezultate foarte bune in urma fiecarui tratament.

Vindecatorii rusi au abordat foarte serios problema apei vii si a apei moarte.

Ce este apa vie sau apa moarta: este mit, legenda sau adevar? S-a inceput cu o poveste in care cineva cauta apa vie ca sa-si readuca la viata iubita.

Ce este apa? La prima vedere, nu este nimic interesant in ea. Variatiile sunt foarte multe. Apa, in forma lichida, se regaseste in natura de la izvor pana la ocean. Aburul din ceainic sau norul, la fel sunt apa, doar ca in forma gazoasa. Zapada pufoasa sau gheata, la fel sunt apa, dar in forma solida. In concluzie, apa se gaseste in trei stari si cum am precizat anterior, nimic interesant la prima vedere. Acest lucru este numai la prima vedere.

Fiecare om stie ca apa inghetata rupe tevile si vasele si totusi in capilare, indiferent cat de frig este, apa ramane lichida. Oare cate secrete ascunde apa? Cate calitati are oare apa, gasindu-se in fructe si legume sau in plante?

Apa vie si apa moarta se gasesc in resursele subterane. Din aceste resurse face parte si izvorul apei miraculoase, cea care s-a adunat la 1.500-2.000 de metri sub pamant, dupa ce a trecut multe faze de filtrare, iar pe drumul parcurs s-a imbunatatit cu minerale si proprietati miraculoase din toate plantele cu care a avut contact la suprafata.

Haideti sa ne intoarcem la cifre! 55-70% din greutatea corporala a unui om o reprezinta apa. In muschi este acumulata mai multa apa decat in grasime. Cu cat corpul nostru este mai mare, cu atat apa este in cantitate mai multa. Apa face parte din fiecare celula a organismului uman. Sangele contine 83% apa, muschii 73%, grasimile 25%, oasele 22%. 70% din apa din organism este in celule, in combinatie cu protoplasma. Aceasta apa se numeste structurala. Ea contine o inalta bioactivitate si asigura rezistenta organismului impotriva factorilor agresivi din mediu. Apa corespunzatoare organismului este suficienta si ne asigura sanatatea garantat.

Structura apei, H2O, este cunoscuta, dar in miliarde de ani schimbarea este continua si trebuie sa ne uitam si la alte componente din tot tabelul lui Mendeleev, avand in vedere ca in ocean sunt descompuse milioane de tone de aur, argint si alte metale.

La fel, in apa exista cantitati uriase de saruri. Apa pe care o consumam are ca si componenta: fier, mangan, zinc, aluminiu, calciu, nitrati, fosfati si multe altele.

Rusii, inca de la inceputul existentei lor, au dovedit ca in zapada si in gheata sau in izvoarele din munti exista foarte multe componente miraculoase pentru tratament, datorita faptului ca ................

Citește mai mult AICI

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană