Moduri prin care îți întărești sistemul imunitar, indiferent de anotimp
Nu doar perioada de tranziție dintre anotimpuri poate produce schimbări ale organismului, ci și celelalte perioade ale anului. Exista in fiecare sezon factori nocivi care tind sa strice echilibrul si sa sa altereze starea de sanatate. Cu o imunitate scazuta, fie vara sau iarna, organismul poate cadea prada unei game variate de probleme, unele dintre ele greu de rezolvat. Iata cateva modalitati naturale prin care sistemul imunitar devine mai puternic:
27 Iulie 2015, 09:45
1. Apa. Da, este un remediu aparent simplu si adesea nu i se acorda importanta cuvenita. Exista insa, foarte multe boli declansate pe fondul consumului foarte scazut de apa. Durerile frecvente de cap pot fi consecinte ale deshidratarii si pot, la randul lor, declansa alte procese de dezechilibru ale functiilor vitale. Asadar apa, atunci cand nu este suficienta, creeaza circumstantele propice instalarii afectiunilor.
2. Sucul proaspat de lamaie. Se stie despre lamai ca au, printre multe alte calitati, capacitatea de a stabili echilibrul acido-alcalin. Consumul de suc de lamaie, in salate sau ca limonada (indulcita cu miere), ajuta organismul sa pastreze bacteriile benefice si sa le inlature pe cele nocive, intarind astfel sistemul imunitar.
3. Fructe si legume proaspete. Bogate in antioxidanti, fibre, enzime, vitamine si minerale, dar si alte substante benefice organismului, fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Ele furnizeaza necesarul de combustibil pentru ca functiile organismului sa se pastreze la cotele optime. Nutritonistii recomanda in special consumul de legume de culoare inchisa, cum ar fi broccoli, care contine o cantitate apreciabila de substante anticancerigene.
4. Produsele apicole. Este adevarat, traim intr-o lume in care avem nevoie de timp, avem nevoie ca totul sa fie indeplinit cat mai repede, asadar, atunci cand suntem bolnavi, vrem solutii rapide si apelam, din pacate, la solutii nu tocmai sanatoase, desi poarta numele de "medicamente”.
Apelam imediat la antibiotice menite sa atenueze simptomele racelilor sau ale gripelor, astfel incat sa fim apti de munca intr-un timp foarte scurt… si facem asta, ori de cate ori este nevoie. Constatam apoi ca ficatul nu mai functioneaza asa cum ar trebui sau avem probleme destul de grave cu stomacul.
Capatam, in acelasi timp, imunitate la unele medicamente de care am facut uz pentru un timp indelungat si ne trebuie altele, mai puternice. Acestea din urma afecteaza si mai mult organele interne si ingreuneaza functiile organismului.