Ascultă Radio Antena Satelor Live

O substanță chimică din broccoli promite să trateze simptomele autismului

Cu debut în primii ani de viață, autismul prezintă o tulburare de profundă deconectare socială înrădăcinată în dezvoltarea timpurie a creierului. O persoană diagnosticată cu autism are probleme de comunicare și interacțiune socială. Pacienții prezintă de multe ori modele de comportament restricționate, repetitive și stereotipice.

23 August 2017, 14:46

Simptomele autismului pot varia de la ușoară la severă. Unii oameni pot fi considerați autistici, dar reușesc să funcționeze în societate fără multe dezavantaje.

Pentru alții, condiția poate avea un impact substanțial asupra vieții lor.

Cauza exactă a autismului nu este cunoscută. Cele mai recente studii arată că nu există o singură cauză a autismului. Este posibil ca atât genetica cât și mediul să joace un rol.

Un nou studiu arată ca o anumită substanță chimică ar putea ajuta la tratarea simptomelor autismului. Studiul este extrem de promițător - și surprinzător, având în vedere că substanța este un extract din una dintre legumele noastre preferate: broccoli.

Este un studiu preliminar, unul care va trebui să fie realizat din nou la scară mai largă pentru a confirma rezultatele sale, însă concluziile sunt foarte încurajatoare și indică faptul că un extract din broccoli poate fi capabil să trateze unele dintre simptomele autismului. (PM)

O substanță chimică din broccoli promite să trateze simptomele autismului

Broccoli este unul dintre cele mai nutritive alimente care se pot consuma pentru problemele de artrită şi unele forme de cancer. Oamenii de ştiinţă americani, au ajuns, însă, la o concluzie aproape senzaţională – broccoli ar putea reprezenta secretul pentru tratamentul autismului.

Substanţa care conferă acestei legume gustul său specific are influenţe benefice asupra celor care suferă de autism, reuşind să-i facă mai liniştiţi şi mai comunicativi.

Îmbunătăţiri remarcabile au fost observate în stările copiilor cu autism în cadrul unui experiment, care a durat patru săptămâni.

Citeste continuarea pe rador.ro

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:05

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău

Autoritățile sanitare recomandă 5 porții de fructe și legume pe zi. Ești sigur că îți îndeplinești această cotă? Avem 10...

10 noi sfaturi pentru a pune mai multe legume în meniul tău
5 motive bune pentru a mânca usturoi
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 21:02

5 motive bune pentru a mânca usturoi

Usturoiul, ca multe condimente, este un potențiator de aromă. Pe lângă calitățile sale gustative, este, de asemenea,...

5 motive bune pentru a mânca usturoi
Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:49

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului

Consumul de alcool nu este niciodată inofensiv. Chiar dacă nu sunteți un băutor înrăit, consumul de alcool are o influență...

Cancere, accidente vasculare cerebrale hemoragice și hipertensiune arterială: riscurile pe termen lung ale alcoolului
Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Sanatos si verde 12 Martie 2025, 20:33

Cum să ai dinți albi în 5 minute?

Obținerea unui zâmbet radiant în doar câteva minute poate părea un miracol, dar cu progresele recente în tehnologia de albire...

Cum să ai dinți albi în 5 minute?
Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 06 Martie 2025, 11:46

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn

Citricele, cum ar fi portocalele, lămâile, lime-ul și grapefruitul, sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor asupra...

Consumul de citrice și legătura lor cu tulburările de somn
Sanatos si verde 03 Martie 2025, 21:10

Misterele vindecării rănilor

Cicatrizarea rănilor este un proces biologic natural complex, specific fiecărui organism. Ce se poate face pentru a o...

Misterele vindecării rănilor
Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 05 Februarie 2025, 19:32

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea

Un studiu clinic la care au participat peste 700 de pacienţi timp de trei ani a demonstrat că un gram de omega-3 consumat...

Consumul de omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea
Sanatos si verde 30 Ianuarie 2025, 21:37

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană

Eficiența dietei mediteraneene în reducerea riscului cardiovascular este în permanență promovată. Un nou studiu tocmai a...

Colesterolul: trăiască dieta mediteraneană