Obiceiuri sănătoase pentru a preveni bolile de inimă
Învață să formezi obiceiuri sănătoase prin înlocuirea celor rele. Substituind obiceiurile vei fi răsplătit cu vitalitate și o mai bună calitate a vieții. Pentru a trăi sănătos și pentru a-ți proteja organismul, uneori ai nevoie de multe motive și exemple de „așa nu”, redate prin statistici și procentaje.
11 Februarie 2016, 07:36
Preventia este intotdeauna cel mai bun tratament, asa ca iti prezentam cateva obiceiuri prin care iti poti proteja inima.
Bea suc de rodie si consuma curmale
Cand ai pofta de o gustare, incearca una sanatoasa – alege cateva curmale si nu o punga cu chips-uri. De asemenea, in locul unei bauturi carbogazoase, un suc natural de fructe (mai ales de rodie) este de preferat. Conform unui studiu realizat de un grup de cercetatori din Israel, jumatate de pahar de suc de rodie si trei curmale, consumate in mod regulat, te pot ajuta sa previi depunerea de placa pe artere.
Aceasta combinatie reduce stresul oxidativ cu 33%, dar si nivelul de colesterol cu 28%. Se presupune ca antioxidantii prezenti in aceste doua ingrediente au capacitatea de a preveni ateroscleroza.
Mananca alune
Poate parea surprinzator, dar nu toate grasimile sunt daunatoare, desi par a fi inamicul in toate dietele. Insa daca sunt consumate ca parte unui regim alimentar echilibrat, se pare ca pot mentine functiile vasculare la un nivel normal.
Cercetatorii de la departamentul de stiinte nutritionale al Pennsylvania State University sustin ca sunt un inlocuitor ideal pentru acele alimente bogate in grasimi si care nu ofera nutrienti.
Renunta la carne
Conform American Heart Association, exista multe beneficii in a adopta un stil de viata vegetarian sau semi-vegetarian, deoarece consumul de carne are un impact asupra sanatatii sistemului vascular si asupra inimii.
S-a observat aceasta diferenta in cadrul testelor, dar chiar si daca nu poti sa renunti la carne, important este sa maresti proportia de legume si fructe in raport cu cea de produse animale. Ca rezultat, vei putea obtine mai multi nutrienti benefici din diferite alimente.